18. února 2013 • 11:45

CHAT: Baroš se v Baníku nastartuje, řekl čtenářům Jankulovski

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal jako jeden ze čtyř českých fotbalistů Ligu mistrů vyhrát, dnes vystupuje jako expert při televizních přenosech z této prestižní soutěže na stanici Prima Cool. Marek Jankulovski odpovídal v online rozhovoru na vaše dotazy.



Nejvíc otázek se točilo kolem bohaté kariéry bývalého hráče AC Milán, či Neapole, ale čtenáři se také často zajímali o příchod Milana Baroše, který dnes stvrdil podpisem smlouvy návrat do Baníku Ostrava. !V Baníku jej to nastartuje, bude mít zase radost z fotbalu. A myslím, že se do ciziny ještě vrátí," prohlásil Jankulovski.

A jaké týmy bývalý reprezentant favorizuje v Lize mistrů, kterou provází ve studiu Primy Cool? Favorit je pro mě Barcelona. A černý kůň je PSG." U Evropské ligy jednoznačného kandidáta na triumf nevidí. "Adeptů bude víc. Kluby jako Chelsea a Atletico Madrid mohou dojít daleko."

Marek Jankulovski

Marek Troch, 18. února 2013
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jaká byla a je vaše pravidelná snídaně. Jaký byl váš jídelníček před tréninkem a zápasem? A co jste pil? Děkuji za odpověd
Na snídani jsem míval většinou croissant a kafe. Dneska si dám i míchaná vajíčka a párky, už můžu. Před tréninkem jsem si vždycky dával něco lehčího - těstoviny se sýrem, rajčaty, klasika. Nic těžkého. V Itálii jsem se naučil pít vodu. To jsem rád, protože do té doby jsem pil jen různé coly a fanty, což není ideální. Voda je zdravá, nejen pro sportovce. A sem tam jsem si dal i skleničku vína :) Vidíte, u této otázky jsem si uvědomil, že jsem ještě neobědval :) Otázek je strašně moc, děkuji všem za zájem, ale kdybych měl odpovědět na všechny, jsem tady do neděle :) Díky, mějte se!
Jan Krop., 18. února 2013
Dobrý den pane Jankulovski. Jste můj fotbalový vzor. Chtěl bych se zeptat jestli jste v mládí nebo potom během kariéry trénoval individuálně a jak? Měl jste někdy kvůli hře problémy s trenéry v mládí?
Individálně jsem nijak zvlášť netrénoval v kariéře nikdy. Problémy s trenéry v mládí byly, to je myslím normální :) Mladý na to má kolikrát jiný názor, než trenér. Ale bylo to v rámci možností a nikdy to nepřesáhlo mez. Trenér by měl být respetovaný a vždycky má pravdu.
Franta, 18. února 2013
Dobrý den. Kdo je podle vás momentálně nejlepší český hrotový útočník? Díky Franta
Hrotový? Máme nějakého hrotového útočníka? Napadl mě Vydra, i když to není vyloženě hrotový... Žádný jiný tank, jako byl Koller, Lokvenc, Skuhravý... To byli hroťáci! Ty jo, myslím, že takového hrotového útočníka nemáme :)
Caafa, 18. února 2013
Ahoj Marku, za jak dlouho ses naučil italsky? Je to opravdu tak lehký jazyk?
Tím, že tam člověk žije, tak bylo učení snazší, protože musíte kominukovat. Zhruba šest měsíců mi trvalo, než jsem se naučil základy, pak už to bylo lepší. Všichni říkají, že italština je lehká, ale nevím :) Každý jazyk je těžké se naučit a je jedno, jestli je to němčina, angličtina, nebo italština...
Honza Tran, 18. února 2013
Dobrý den, jaké šance vidíte u Arsenalu na výhru v lize mistrů?
Úplně na výhru to nevidím, ale zápasy jsou kolikrát o jednom gólu, momentu... Pokud se jim podaří proplout z osmifinále přes Bayern, bude každý zápas otevřený. Záleží, jestli přejde přes silný Bayern.
Sancek, 18. února 2013
Ahoj Marku, chtěl jsem se jenom zeptat, jak na tebe v AC Milán působil brankař Dida, nebo jaké si s ním měl vztahy. Děkuji za odpověď.
Působil na mě strašně pohodově. Poctivý, klidný. Na Brazilce až moc pohodový a uzavřený :)
Lukáš, 18. února 2013
Kdo jsou podle vás nejlepší podle vás nejlepší fotbalista současnosti kromě massiho a ronalda
Těžká otázka...Asi Xavi a Iniesta.
Zdeněk21, 18. února 2013
Dobrý den Marku.Předem bych vám chtěl pogratulovat co jste kdy v životě dosáhl a chci se zeptat jak často chodí hráci Ac Milan přes týden do posilovny.Děkuji a hodně dalších uspěchu.
Je to individální, ale řekl bych, že tak třikrát týdně. Podle pocitu. Posilovna k fotbalu patří. Ne nějak přehnaně, ale patří. Bylo to spíš individuální formou, než nějakým hromadným tréninkem.
Arséne, 18. února 2013
Jaký to byl pocit hrát za slavný tým jako je AC Milán ?
Pocit nádherný! To si člověk uvědomí, až když kariéru ukončí. Kde byl a čeho dosáhl. Když si uvědomím, s jakými hráči jsem hrál, tak to bylo fantastické. To bylo jako z pohádky, dostat se z Ostravy až na takový vrchol.
Luboš, 18. února 2013
Čau Marku, jak vidíš souboj mezi Arsenalem s Bayernem? Měl si někdy nějakou nabídku od týmu z Premier league?
Bude to zajímavý zápas, věřím, že Arsenal v čele s Tomášem nakonec postoupí. I když je Bayern v pohodě. Přál bych to víc Arsenalu, líbí se mi jejich technický fotbal, mají mladé hráče. Když jsem hrával, měl jsem nabídku z Premier League - Tottenham, Everton... Ale nikdy to nebyl žádný top klub.
Petr., 18. února 2013
Dobrý den, mám na Vás otázku ohledně fanklubu Rossoneri Cechi e Slovacchi. Mimochodem jsem jeden z 88 členů a jen díky Vám jsem se stal fanouškem tohoto klubu. Budete nebo je nějaká pravděpodobnost, že byste spolupracoval s tímto fanklubem? Ještě by mě zajímalo jak moc nyní sledujete AC Milán. Díky za odpovědi.
O tomto webu vím, vím, že existuje. Ale zatím není nějaká možnost, že bych s těmito stránkami spolupracoval. AC Milán sleduju a když jsem příležitostně v Miláně, zajdu na fotbal. Jsem i v kontaktu s hráči. Když je možnost, tak se rád podívám.
Vít Javůrek, 18. února 2013
Dobrý den uvažoval jste někdy o tom vrátit se do Reprezentace.Aspon na 1 zápas
Když jsem skončil, nikdy jsem neuvažoval, že bych se vrátil. Bylo to uzavřené. Rozhodl jsem se ukončit kariéru a já nejsem typ, který by se vracel.
johnnie, 18. února 2013
Dobrý den Marku, má na to Baník aby se ve střednědobém horizontu stal respektovaným evropským klubem podobně jako Plzeň? Nebo je to běh na dlouhou trať? Vím že jsou v baníku teď jiné starosti, ale baník je tak velký klub že musí přemýšlet o titulu ne o záchraně!!!! A i když baníčku fandím tak musím říct že výsledky v evropských pohárech mají lepší i týmy které jinak nikoho nezajímají jako Mladá Boleslav,Teplice atd. Je to smutné protože baníkovským fanouškům se nikdo nevyrovná a zasloužili by si to.
To je opravdu běh na dlouhou trať. Baník se musí stabilizovat, srovnat obrovské dluhy, co má. A v budoucnu zase může myslet na Evropské poháry, ale to je na dlouho. Horizont pěti, deseti let. Momentální starost je zachránit celkově klub.
Luban, 18. února 2013
Ahoj Marku, jaké byly tvoje oblíbené kopačky? Značka a typ? Děkuji
Diadora, Lotto. A barva většinou bílá :)
levandule, 18. února 2013
Dobrý den, Marku. Máte kladné nebo záporné názory na trenéra "repre" Michala Bílka? Jak se Vám hrálo v repre pod Petrem Radou? Sledoval jsem Vás v AC Milán a byl jste skvělý. Toho se držíte i mezi experty! Držím palce.
Kladné, záporné? Těžko říct. Já za Michala Bílka hrál, je to trenér, který je strašně cílevědomý, snaží se udělat maximum, ale někdy to prostě nestačí. Možná by mohl mít někdy větší odvahu vsadit na mladší hráče, ale to není lehké. Nechme mu čas, ať dělá práci a věřme, že dotáhne nároďák do Brazílie. A Petr Rada? Hrálo se mi pod ním dobře, je to impulzivní trenér, který dokáže hráče maximálně vyburcovat. Jeho éra v nároďáku nebyla nakonec úspěšná, ale je to trenér, který vás dokáže vyburcovat, strhnout. Bohužel se nám to v jeho éře úplně perfektně nepovedlo.
Slava, 18. února 2013
pane Jankulovski zaběhl byste si marathon a dal ho pod tři hodiny?
Běhání nesnáším! Takže na maraton to v budoucnu nevidím :) Asi to nebude moje krevní skupina...
Jirka, 18. února 2013
Ahoj Marku, zastáváš nějakou funkcionářskou funkci v Baníku? Nevíš jak to vypadá s Milanem Barošem a jeho příchodem do Baníku? :)
Funkci nezastávám žádnou a Milan Baroš už dneska podepsal smlouvu. A plat věnuje mládeži, takže je vidět, že má Baník v srdci. Tohle gesto to ukazuje.
Almik, 18. února 2013
Marku, škoda toho tvého zranění, byl jsi mým oblíbeným hráčem. 1.Hodláš mít jako další práci být expertem v lize mistrů? 2.Koho tipuješ jako vítěze této prestižní soutěže? 3.Jelikož já jsem velký Slávista, co říkáš nazimní posily nejen jí, ale na návraty hvězd do České první ligy, včetně možného návratu Milana Baroše do Baníku? Předem ti děkuji za odpovědi
1. Vlastně jsem momentálně ambasadorem Ligy mistrů, ale to neberu jako práci, ale zábavu. 2.Barcelona. 3. Posily Slavie moc nesleduju :) Vím, že se vrátil Fenin, tomu přeju, aby kariéru znovu oživil. Doufám, že návraty lize prospějí, vrátili se Fenin, Kováč, Milan Baroš... Doufám, že i proto si lidé najdou cestu na stadion a návraty těchto hvězd ze zahraničí přilákají do ochozů víc diváků.
Karlos, 18. února 2013
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, co říkáte na výkon Plzně v Neapoli a kam až mohou své tažení dotáhnout???Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Překvapili všechny! I samotné hráče Plzně, řekl bych. I když Neapol měla nějaké šance, tak výkon Plzně byl skvělý! Je vidět, že se mohou měřit i s týmy, které bojují o titul v italské lize.
Tomáš, 18. února 2013
Dobrý den.Kam až podle Vás dojde FC Viktoria Plzeň v evropské lize????
Když jsem viděl zápas v Neapoli, tak může dojít hodně daleko. Záleží na losu. Pokud bude příznivý a nenarazí na nějaký špičkový tým, tak mohou třeba až do semifinále. Její fotbal se mi líbí, tak doufám, že dojde co nejdál. Což bude jen dobře pro český fotbal.
Ondřej Krčma, 18. února 2013
Zdravím koho máš radši Messiho nebo Ronalda a kdo si myslíš že je lepší ?
Bližší je mi Messi, který je normální a vypadá v pohodě. Ronaldo má to svoje ego... Oba jsou momentálně nejlepší hráči, jaké můžeme vidět. Ale Messi na mě působí pohodovějším a přátelštějším dojmem.
Pavel, 18. února 2013
Ahoj Marku, chtěl bych se zeptat, jak vidíš letošní Ligu mistrů a Evropskou ligu? Jaké týmy vidíš jako možné adepty na zisk trofejí?
Favorit je pro mě Barcelona. A černý kůň je PSG. Evropská liga je vyrovnaná, adeptů bude víc. Kluby jako Chelsea a Atletico Madrid mohou dojít daleko.
Honza z Ostravy, 18. února 2013
Ahoj Marku, jak vypadá budoucnost tvé spolupráce s FCB, zvažuješ po současném pracovním odpočinku vstoupit do vedení klubu? Myslím, že svými kontakty by jsi byl schopný pro klub zajistit např. na hostování zajistit zajímavé hráče ze zahraničí...
Jsem si vědom, že bych mohl klubu pomoct v hodně věcech. Hlavně zkušenostmi. Něco jsem odehrál, byl jsem ve světě a poznal spoustu důležitých lidí pro fotbal. Ale abych dělal v Baníku, to by se muselo změnit spoustu věcí. Uvidíme...
standa32, 18. února 2013
Čau chtěl bys být moderátorem?
Moderátorem asi ne.
Matěj, 18. února 2013
Chtěl bych se zeptat, s kým jste se, když ste hrál za AC Milán, nejvíce bavil, nebo kdo vám byl nejsimpatičtější.
Mám to štěstí, že jsem vycházel se všema. Ale nejvíc jsem se bavil s Italama, jako Gattuso, Pirlo, Nesta a další...
Tomáš, 18. února 2013
Dobrý den jaké je to být v klubu jako je Ac Milán a ještě jedna otázka jaký je Ronaldinho mimo hřiště. Děkuji
Být v AC bylo skvělé! Měl jsem možnost se potkat s těmi NEJ hráči na světě a bylo to příjemné. Ronaldinho je stejný jako na hřišti - uvolněný, pozitivní, samá sranda. Prostě super kluk!
Honza, 18. února 2013
Jaký máte názor na klub FC Liverpool?
Jelikož nejsem velký fanda anglické ligy...tak... Je to samozřejmě velký klub s tradicí, úspěšnou minulostí i současností.
Pavel Šenkyřík, 18. února 2013
Marku neuvažujete v budoucnu o trenérské kariéře. Děkuji
Zatím ne. Protože trenérská kariéra je hodně spojena s časem a já byl mimo svou rodinu už dlouho. Ani mě to neláká. Spíš práce manažera, ta mě láká. Ale člověk neví, co přijde a co jej chytí za pár let.
Lubik, 18. února 2013
pokud bych chtěl váš autogram, kam bych si o něj měl napsat mam svoje foto i karty ktere bych měl od vásrad podepsane. děkuji za odpověď a přeju mnoho uspěchů;)
Na Bazaly. Tam mi chodí veškerá pošta od fanoušků. Objevuji se tam a poštu si můžu vyzvednout.
martin, 18. února 2013
Dobry den Marku, je urcite pravda, ze plzen hraje nejlepsi fotbal z ceskych tymu za poslednich x let. Ale, zajimalo by me, kdy konecne nekdo nahlas rekne, ze jim v poslednich dvou letech nekolikrat a vice nez napadne pomohli rozhodci k vitezstvi. To musi uznat kazdy nezaujaty clovek, stejne jako ja nezaujate uznavam, ze jsou v soucasne chvili nejlepsi tym.
Že hraje nejlepší fotbal, je jasné. Já nevidím, že by jí někdo tak očividně pomáhal, jak je v otázce řečeno. V minulosti byly některé jiné zápasy jiných týmů daleko okatější, ale teď jsem Plzeň několikrát viděl a nevšimnul jsem si, že by jí rozhodčí pomáhali.
Martin, 18. února 2013
Marku, ve studiu Ligy mistrů seš výbornej, ale nechceš to zkusit taky jednou za mikrofonem jako spolukomentátor? Při osmifinále Barca-AC by se to přímo nabízelo, nemyslíš? ;-)
Díky za to, že se ti líbí mé komentování Ligy mistrů. Ale mikrofon a spolukomentování už je něco jiného. Člověk už musí mít víc informací... Jednou uvidíme. Je pravda, že při odvětě Barca-AC budu přímo na Nou Campu, takže můžu nějaké postřehy posbírat.
Pavel, 18. února 2013
Ahoj Marku,jak vidíš práci současných majitelů Baníku.Věříš,že se jim podaří klub vzmátořit?Co podle tebe dělají správně a co by naopak mohli dělat jinak?
Už to, že v Baníku jsou a vlastně zachránili ligu, je pozitivní. Co by měli dělat jinak, je na delší vyprávění, protože jsou to lidi, kteří nemají s fotbalem moc společného. Zatím jim chybí zkušenost a je třeba se obklopit lidmi, kteří fotbalu rozumí. Jinak to budou mít těžké.
jeroslav morava, 18. února 2013
Kolik jste si fotbalem za svoji karieru vydelal.
Chacha :) Fotbal je o penězích, ale přesnou částku si nechám pro sebe.
Pavel, 18. února 2013
Ahoj Marku.Jak vidíš svou budoucnost v Baníku?je reálná možnost že by jste navázali nějakou spolupráci?proč to nefunguje teď?
Budoucnost vidím spojenou s fotbalem, vždycky jsem si přál Baníku pomoct v nějaké funkci. Ale momentálně spolupráce s novým vedením není taková, jakou bych si představoval. Proto momentálně v Baníku nepůsobím, ale uvidíme v budoucnosti.
Michal Procházka, 18. února 2013
Dobrý den, Marku jsem váš velký fanoušek a fanoušek AC Milán. Chtěl bych se Vás zeptat na názor ohledně výměny a omlazení kádru AC. Odešlo mnoho šampionů a kádr táhnou mladíci jako El Shaarawy. Jaký je váš tip na dvojutkání s Barcelonou a jak dopadne AC v lize?
Přišla doba, kdy všichni velcí hráči mají pokročilý věk, jednou to přijít muselo. Jediné, co je zvláštní, že během roku skončili všichni TOP, takže změna je veliká. Barcelona je favorit, ale může se stát cokoliv. Pořád jsou v AC hráči, kteří mohou Barcelonu potrápit. Bude to ale hodně, hodně náročné, protože Barcelona je nejlepší tým na světě.
honza, 18. února 2013
Dobrý den, myslíte si, že Milan Baroš měl ještě pár let zůstat v cizině, nebo se vrátit do Baníku?
Vyplynulo to ze situace, Milan v Turecku nehrál. Myslím, že se do ciziny ještě vrátí, prospěje mu to. V Baníku jej to nastartuje, bude mít zase radost z fotbalu. A myslím, že se do ciziny ještě vrátí.
david, 18. února 2013
Ahoj Marku, chybí ti po konci kariéry aktivní fotbal?
Aktivní fotbal mi nechybí, kariéra byla dlouhá a bohatá. Na rovinu, nechybí.

František Straka (vlevo) s Markem Jankulovskim při komentování duelu Ligy mistrů mezi Mönchengladbachem a Dynamem Kyjev
František Straka (vlevo) s Markem Jankulovskim při komentování duelu Ligy mistrů mezi Mönchengladbachem a Dynamem Kyjev

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud