15. července 2013 • 04:59

Mistrovské Plzni startuje ďábelské léto. Bojuje o 300 milionů!

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek při českém Superpoháru šlo Viktorii Plzeň o milion. Zítra jí už půjde o dobrý start na cestě pro 300 milionů. Željezničar Sarajevo je první ze tří překážek na cestě českého mistra do Champions League. Začíná se zítra v Plzni v 17:30.



Českého mistra čekají jen pozitiva. O co jde? Při minulé účasti v Champions League Viktoria vydělala jen na prémiích od UEFA 280 milionů korun. Plus desítky milionů ze vstupného a podíl z marketingového poolu... Zkrátka přes 300 milionů korun. Navíc jako bonus účast v jarní části Evropské ligy a zhodnocení hráčů.

„Zahrát si tuhle elitní soutěž je ta největší motivace. Jednou jsme si to zkusili, toužíme to zopakovat,“ vypráví trenér Pavel Vrba s jiskřičkou v očích.

Tak o tohle půjde Plzni a výsledek bude znám nejpozději 28. srpna, kdy se hrají poslední zápasy play off. Do té doby Viktorii čeká ďábelská dávka dvanácti soutěžních duelů během 44 dní. A nelze vypouštět ani ligu, start hodně napoví. Ke všemu ještě před případným play off o Ligu mistrů čeká Viktorii střet téměř válečný, v 5. kole totiž hostí Spartu.

„Neříkám, že jsme nechtěli Superpohár, ale v úterý pro nás začne něco důležitějšího. Proto jsem postavil hráče, kteří jinak tolik šancí dostávat nebudou. Bylo to znát. V úterý proti Željezničaru nastoupí v základu možná tři hráči z jedenáctky proti Jablonci,“ zkritizoval vlastní »béčko« Vrba po páteční prohře 2:3 s Jabloncem.

Zítra vybere ty nejlepší. Cokoliv jiného než postup (alespoň) do play off by byl obrovský krach, který by s mužstvem zle zamával!

Tomáš Wágner vstřelil v Superpoháru s Jabloncem oba plzeňské góly, po prohře 2:3 ale odcházel ze hřiště zklamaný
Tomáš Wágner vstřelil v Superpoháru s Jabloncem oba plzeňské góly, po prohře 2:3 ale odcházel ze hřiště zklamaný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud