30. července 2013 • 04:57

Kalju bude doma v LM bránit v deseti. Plzeň je stejně vysmátá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otevřená partie? Tak na to zapomeňte. Estonský tým Nomme Kalju má dnes před soubojem s Plzní ve 3. předkole Ligy mistrů úplně jiný cíl. „Pro nás je nejdůležitější dobře bránit v deseti lidech a nedovolit Plzni skórovat. A třeba se nám podaří i něco vepředu,“ plánuje kouč Kalju Igor Prins. V táboře Plzně ale stejně vládne dobrá nálada, Viktorka na startu sezony válí!



Trenéři Kalju zvolili defenzivní taktiku i kvůli tomu, že je podle nich Plzeň v roli jasného favorita. „Každopádně jsme na soupeře připraveni, máme své plány a ty se budeme snažit splnit. Když se nám to povede, budeme mít určitou šanci,“ řekl Prins.

Plzeň se těší, že v Estonsku unikne vražednému českému vedru
Video se připravuje ...

Tím plánem bude podle všeho hlavně bezchybná defenziva. Kouč se netají tím, že se Kalju nehodlá s Plzní pouštět do přestřelky jako Željezničar Sarajevo. „Plzeň je hodně ofenzivní tým a bude velmi těžké ji ubránit,“ uvědomuje si.

Na druhou stranu se ale nemusí bát, že pokud Kalju na Plzeň stačit nebude, klub vše vyhodnotí jako průšvih. „Jde o úspěch, protože jsme poprvé postoupili do 3. předkola. S tím jsme nepočítali. Pokud bychom postoupili ještě dál a vyřadili Plzeň, bylo by to něco neskutečného,“ dodal Prins.

Plán bránit v deseti lidech západočeský tým nijak nerozhodil. Na předzápasovém tréninku Viktorie vládla skvělá nálada. Rozcvičku vedl kapitán Pavel Horváth, co chvíli byl mezi povely slyšet smích jeho i spoluhráčů.

V úterý navečer však půjde legrace stranou, ve hře je postup do play-off Ligy mistrů.

„Za tři roky se naše pozice výrazně změnila, především co se týče pohledu veřejnosti a médií. Tehdy jste brali naše postupy jako překvapení, teď jsme v situaci, kdy jsme favoriti. Čeká se, že budeme postupovat dál. Věřím, že to tak bude,“ uvedl Vrba.

Fotbalisté Viktorie Plzeň si v Estonsku v pondělí zatrénovali, v úterý je čeká první bitva 3. předkola Ligy mistrů proti Kalju
Fotbalisté Viktorie Plzeň si v Estonsku v pondělí zatrénovali, v úterý je čeká první bitva 3. předkola Ligy mistrů proti Kalju

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud