Jonáš Bartoš
7. srpna 2013 • 23:43

Šťastný Vrba a jeho vítězný kotrmelec: Mám jeden, který hráči neumí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Užíval si obrovský triumf. Plzeň přejela Kalju celkovým skóre 10:2 a zahraje si play off Ligy mistrů. Trenér Pavel Vrba byl v takové euforii, že s Pavlem Horváthem po utkání metal před plzeňskými fanoušky vítězné kotrmelce. „Když postoupíme do Champions League, ukážu vám ještě lepší,“ slíbil úspěšný kouč oslavovaný celou Plzní.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 8. • 20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
6:2
ONLINE
7. srpna
20:15
JK Nõmme Kalju
JK Nõmme Kalju
Góly

Domácí: 20. Horváth, 44. Horváth, 58. Tecl, 62. Horváth, 70. Hořava, 83. Wágner

Hosté: 10. Quintieri, 69. Quintieri

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth (69. Hořava), Darida – Petržela, Kolář (46. Rajtoral), Ďuriš – Tecl (58. Wágner).

Hosté: Teleš – Šišov, Bärengrub, Koogas, Kallaste – Puri (72. Kirss), Ceesay (75. Soares), Wakui, Kimbaloula – Voskobojnikov (65. Neemelo), Quinteiri.

Karty

Domácí: Řezník

Hosté: Šišov, Quintieri

Rozhodčí

Johannesson – Wittberg, Culum (všichni Švédsko)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

9 482 diváků

Viktoria Plzeň přejela estonské Kalju a od postupu do hlavní fáze Ligy mistrů ji dělí poslední dva zápasy. „Výsledek odpovídal tomu, co jsme viděli na hřišti. Jsem rád, že jsme dvojutkání zvládli s takovou střeleckou formou, kterou v poslední době máme,“ liboval si po utkání trenér Vrba.

Po zápase měl takovou radost, že při děkovačce fanouškům předvedl vítězný kotoul. „Fanoušci chtěli, aby něco udělal, tak udělal kotrmelec. Myslím, že vápno to přežilo, takže dobrý,“ smál se kapitán Horváth.

„Nechal jsem se vyprovokovat, slibuji, že když postoupíme do Champions League, ukážu vám ještě parádnější kotoul,“ doplnil hrdinu utkání Vrba.

„Mám jeden, který neumí ani hráči. Ten si nechám na moment, když postoupíme. Pokud chci hráče dostat trošku dolů, udělám takový kotoul, který umí jen polovina mužstva,“ rozesmál plzeňský kouč novináře na tiskové konferenci.

Horváth musel před domácím kotlem udělat kotrmelců dokonce šest. „Za každý gól dělám jeden. Trochu se mi motala hlava, musel jsem ze začátku zvolnit, pak jsem přidával,“ uvedl vyhlášený bavič týmu.

Plzeňský lídr odehrál jeden z životních zápasů. Poprvé v dospělé kariéře vstřelil hattrick a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. „Schoval jsem si balon, je to pro mě velká památka. Hlavně jsem hrozně šťastný, že jsme postoupili, zase budeme hrát na podzim evropské poháry,“ pochvaloval si Horváth.

„K jeho výkonu řeknu jediné. Škoda, že v reprezentaci nemají větší trenky,“ prohlásil dobře naladěný Vrba. „Pavel hrál skvělé utkání, prospívá mu, že ve středu zálohy rotujeme tři hráče a on není tolik vytížený jako v loňské sezoně, kdy toho měl plné kecky. Také výrazně zlepšil kondici, je dobře, že si dal říct,“ zhodnotil plzeňský kouč.

Šaškování dvojice Horváth - Limberský nebralo po postupu do play off Ligy mistrů konce
Šaškování dvojice Horváth - Limberský nebralo po postupu do play off Ligy mistrů konce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud