21. srpna 2013 • 00:11

Ďuriš trefy v nastavení umí! Nejsem hrdina, tvrdí střelec Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že plzeňský fotbalista Michal Ďuriš má v Lize mistrů patent na to přijít na trávník jako střídající hráč a vstřelit gól v posledních sekundách zápasu. Při předloňském premiérovém tažení prestižní soutěží svými trefami v nastavení zajistil výhru 2:1 nad Kodaní a remízu 2:2 s AC Milán, dnes proti Mariboru zase brankou na 3:1 přiblížil Viktorii vysněný postup do hlavní fáze. Roli hrdiny Západočechů přesto s úsměvem odmítal.



"Já nejsem hrdina, je to úspěch celého týmu," řekl v rozhovoru s novináři Ďuriš, který dnes odehrál závěrečnou půlhodinu místo Tomáše Wágnera.

Když už se zdálo, že zápas skončí 2:1, naběhl si slovenský útočník v poslední minutě na centr dalšího střídajícího hráče Františka Rajtorala a v těžké pozici umístil míč do sítě.

"Byla to akce z pravé strany. Franta centroval, já to měl na dlouhou nohu. Chtěl jsem jen trefit bránu a jsem rád, že to tam padlo. Konečně mě našel míč," pochvaloval si pětadvacetiletý Ďuriš.

Hned si vzpomněl na to, jak předloni na stadionu v Edenu rozhodl svým gólem v nastavení o cenné remíze proti slavnému AC Milán. "Každý mi teď připomíná můj gól ze závěru zápasu s AC Milán. Jsou to krásné vzpomínky, ale je třeba získat nové. Snad přijde ještě něco hezčího než dnešní gól," řekl s úsměvem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 8. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
3:1
ONLINE
20. srpna
20:45
NK Maribor
NK Maribor
Góly

Domácí: 8. Čišovský, 58. Darida, 90. Ďuriš

Hosté: 66. Mejač

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Darida (86. Tecl), Horváth – Petržela (77. Rajtoral), Hořava, Kovařík – Wágner (62. Ďuriš) Náhradníci: Bolek – Hejda, Hanousek, Tecl, Ďuriš, Bakoš, Rajtoral

Hosté: J. Handanovič – Milec (84. Derviševič), Rajčevič, Potokar, Viler – Mejač, Mertelj – Bohar, Cvijanovič, Ibraimi (88. Mendy) – Tavares Náhradníci: Pridigar – Mendy, Fajič, Derviševič, Trajkovski, Mevlja, Črnic

Karty

Domácí: Hořava, Ďuriš

Hosté: Cvijanovič

Rozhodčí

O. Benquerença – R. Santos, J. Santos (všichni POR)

Stadion

Štruncovy sady, Plzeň

Návštěva

11 158 diváků

Vítězství 3:1 před odvetou na hřišti soupeře bere. "Výsledek je to pro nás určitě dobrý. Zatím jsme ale jen v poločase a Maribor má velkou sílu. Musíme se na odvetu pořádně připravit a zvládnout i druhý zápas," prohlásil Ďuriš.

David Limberský ví, že Plzeň nemá nic jednoduchého
David Limberský ví, že Plzeň nemá nic jednoduchého

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud