19. září 2013 • 11:34

Máte vajíčko na obličeji, slyšel Mourinho po porážce Chelsea

Autor: pj, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týdnu mluvil José Mourinho o tom, že mu fotbalisté Chelsea připomínají krásná vajíčka. Po překvapivé středeční porážce 1:2 s Basilejí slyšel portugalský kouč zmínku o vajíčcích znovu. Tentokrát od televizního reportéra, který ho zpovídal hned po konci utkání. Za důvod nevydařeného duelu Ligy mistrů Mourinho označil nezralost týmu, který není schopný se vypořádat s tlakem. Ale jednotlivé hráče nejmenoval ani nekritizoval.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 9. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
1:2
ONLINE
18. září
20:45
FC Basilej
FC Basilej
Góly

Domácí: 45. Oscar

Hosté: 71. Salah, 81. Streller

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Luiz, Cole – Willian (67. Mata), Oscar, van Ginkel (76. Mikel), Lampard (C) (76. Ba), Hazard – Eto´o.

Hosté: Sommer – Voser, Schär, Ivanov, Safari – Salah (88. Xhaka), Díaz, Frei, Stocker (81. Ajeti) – Sio (64. Delgado), Streller (C).

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Terry, Azpilicueta, Mikel, de Bruyne, Mata, Ba

Hosté: Vailati, Degen, Ajeti, Sauro, Degen, Delgado, Xhaka

Karty

Domácí: van Ginkel

Hosté: Díaz

Rozhodčí

Daniele Orsato – Andrea Stefani, Renato Faverani (všichni ITA)

Stadion

Stamford Bridge, London

Po čtvrtém zápase bez vítězství v řadě má José Mourinho o čem přemýšlet. Navíc se mu nevyplatila jeho předchozí vyjádření o tom, že má k dispozici krásná a zlatá vajíčka, zatímco v Realu Madrid pracoval jen se zkaženými vejci.

Jedna z otázekv televizního reportéra mířila na kouče Chelsea po prohře s Basilejí právě tímto směrem. "Cítíte se jako ten, který má vajíčko na obličeji?" Mourinho se na krátký moment zamyslel a zeptal se, co přesně má mít na obličeji. V češtině má toto ustálené anglické spojení ekvivalent ve frázi o "másle na hlavě" a používá se ve chvíli, kdy přiznáváte, že se vám něco nepovedlo.

A Mourinho se nesnažil ani v náznaku po selhání favorita vymlouvat. "Ano, cítím se zodpovědný. Zvlášť ve chvílích, kdy přijdou špatné výsledky," tvrdil.  Ztratili jsme tři body a musíme je někde jinde získat zpět. V Basileji, se Schalke nebo s Bukureští,“ uvedl zklamaný Mourinho bezprostředně po utkání.

VIDEO | Mourinho přiznává, že má vajíčko na obličeji (v čase 1:14)

Proč Chelsea zápas nezvládla, přestože se ujala vedení těsně před přestávkou? „Tým není zralý na to, aby se vypořádal s tlakem. Když v zápase nastane první nepříznivý moment, když inkasujeme, týmu se trochu roztřesou kolena,“ vypálil portugalský kouč, který už před zápasem popsal svůj tým jako „krásná mladá vajíčka“, z kterých se teprve vyklubou nejlepší hráči na světě.

Při narážkách na mladý kádr nepřímo naznačil, že Chelsea potřebuje čas. Ale dostane ho? Po ligové porážce s Evertonem přišla druhá. „Půjdeme domů velice smutní, ale zítra ráno vstaneme a zapracujeme na tom,“ slíbil Mourinho. „Nic není ztraceno. Naším cílem je postup ze skupiny. Věřím, že to zvládneme.“

Mourinho nasadil do základní sestavy dvě letní posily Williana a Samuela Eto’oa. Jenže ofenziva Chelsea, nepočítáme-li Oscarovu branku, byla bezzubá. To Mourinho kritizoval, ale hodnocení jednotlivých hráčů odmítl. „Nechci mluvit o individuálních výkonech. Prohráli jsme jako tým. A za ten zodpovídám já,“ dodal.

Fotbalisté Basileje objímají hrdinu Marka Strellera (vpravo), který rozhodl o výhře nad Chelsea
Fotbalisté Basileje objímají hrdinu Marka Strellera (vpravo), který rozhodl o výhře nad Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud