4. listopadu 2013 • 14:09

Boj o místo? Ne, nadšení! Hrát s Özilem je zábava, hlásí Rosický

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Arsenal ohlásil příchod hvězdného německého špílmachra Mesuta Özila, mnohý český fanoušek možná dostal strach. Zůstane v nabité záloze londýnského klubu místo i na kapitána Tomáše Rosického? Trápení však brzy mohla vystřídat spokojenost, český hráč nebyl upozaděn. "Hrát s Özilem je zábava," prohlásil dokonce reprezentační kapitán.



Ačkoliv se soupiska Arsenalu pyšní jmény jako Özil, Cazorla, Ramsey a Rosický, žádný dravý konkurenční boj o omezená místa v sestavě se nekoná. Právě posledně jmenovaný záložník si dokonce současný přetlak kvality nemůže vynachválit.

"Hrát s fotbalisty jako Özil a Cazorla je zábava," prozradil Rosický klubovému webu Arsenalu. "Jejich přihrávky mají myšlenku i rychlost a každý musí vidět, že máme z takového fotbalu radost."

"A když se při zápase bavíte, tak je to prostě skvělé," dodal český fotbalista. Naposledy to Arsenal dokázal v sobotním zápase Premier League s Liverpoolem, když zvítězil 2:0.

"Ten výsledek jsme potřebovali po porážce s Chelsea," připomněl reprezentační kapitán pohárové selhání z minulého týdne s týmem kolegy z národního týmu Petra Čecha.

Arsenal tehdy v Ligovém poháru prohrál 0:2 a už v první polovině sezony tak přišel o jednu ze šancí bojovat o trofej. Na tu na severu Londýna čekají osm let a pět měsíců, navzdory pohárovému selhání však velký smutek zatím v kabině panovat nemusí. "Gunners" totiž vedou ligu o pět bodů.

"Mít takový náskok je samozřejmě úžasné, ale na můj vkus je stále příliš brzy. Sezona je dlouhá a první místo teď ještě nic neznamená," řekl Rosický. "Ale je to parádní pocit a samozřejmě chci, abychom se na prvním místě udrželi."

Kampaň o zachování nejvyšší příčky nyní Arsenalu přeruší Liga mistrů. Ve středu tým kouče Arséna Wengera nastoupí na domácí půdě Borussie Dortmund. Na stadionu, kde český záložník působil, než přestoupil do Arsenalu.

"Strávil jsem tam pět a půl roku. Za čtrnáct let, co hraju profesionálně, jsem vlastně hrál jen za tři týmy," připomněl Rosický svůj kariérní postup, který ho do Premier League přivedl právě jen přes pražskou Spartu a dortmundský celek.

"Vyhrál jsem s Dortmundem bundesligu, hrál ve finále Poháru UEFA, takže k němu stále mám nějaký vztah. Bude to pro mě výjimečný zápas," uzavřel Rosický.

Sympatie k bývalému zaměstnavateli však půjdou ve středu stranou. Zápas v Německu bude pro Arsenal znamenat možnost oplatit Borussii porážku 1:2 z úvodního vzájemného měření sil ve skupině F. Na přílišnou nostalgii tak nebude čas.

Záložník Arsenalu Tomáš Rosický proti Liverpoolu nebezpečně střílel, gól ale nedal
Záložník Arsenalu Tomáš Rosický proti Liverpoolu nebezpečně střílel, gól ale nedal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud