25. listopadu 2013 • 17:44

Pan Kiks zpátky v akci! Hart se vrátí do sestavy City proti Plzni

Autor: spo, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když chytal Joe Hart za Manchester City naposledy, vyrobil neuvěřitelný kiks, kterým nabídl vítězný gól soupeři. Znovu v základní sestavě by se měl po téměř měsíční pauze anglický reprezentant objevit tuto středu. V Lize mistrů do Manchesteru přijede Viktorie Plzeň. Může ji comeback kritizovaného brankáře pomoci k zajímavému výsledku?



Nebude to určitě vůbec lehké. V Manchesteru City panuje v posledních dnech optimistická nálada. Po nedělní výhře nad Tottenhamem 6:0 trenér Manuel Pellegrini ohlásil v předstihu Hartův návrat na hřiště. "Ve středu bude chytat Joe Hart, můžete se přestat obávat," uvedl španělský kouč.

Vysoká výhra City posunula na čtvrté místo tabulky Premier League a vnesla do pohodu před středečním zápasem s Plzní. Navíc hráči City už mají v předstihu jistý postup ze skupiny do jarního osmifinále Ligy mistrů. Právě proto dostane Hart znovu šanci.

A bude se snažit odčinit svoje poslední zaváhání. Hart naposledy chytal na konci října při porážce City proti Chelsea 1:2. A "zaskvěl" se parádním kiksem, kdy po špatném vyběhnutí v nastaveném čase nabídl vítězný gól Fernandu Torresovi.

VIDEO | Podívejte se, jak zaváhal Joe Hart proti Chelsea

Anglický tisk se tehdy do Harta okamžitě pustil. "Joe No," hlásil například Daily Star ve slovní hříčce na výraz "oh no!" – tedy "ale ne!" Hartovo zaváhání jednoznačně hodnotil i Daily Mirror: "Stupid." A řada fanoušků se začala ptát, zda Hart může cestovat na MS 2014 v roli anglické reprezentační jedničky.

A do té doby neotřesitelná opora týmu musela uvolnit v sestavě City místo rumunskému náhradníkovi Costelu Pantilimonovi. Hart se tak dostal na hřiště minulý týden v reprezentačním dresu při přátelském utkání proti Německu. Anglie sice podlehla ve Wembley hostům 0:1, ale Hart předvedl výborné zákroky a patřil k hvězdám duelu.

A proti Plzni chce znovu ukázat, že je jasná brankařská jednička v týmu a na roli náhradníka si nechce zvyknout. Pomůže Hartovi výkon proti Plzni zpátky na místo, kam v uplynulých sezonách bezpečně patřil? Jasno bude ve středu.

Joe Hart při pohárovém utkání s Newcastlem zůstal mezi náhradníky
Joe Hart při pohárovém utkání s Newcastlem zůstal mezi náhradníky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud