27. listopadu 2013 • 23:03

Dělovka Hořavy, doklepnutí Tecla. Podívejte se na góly Plzně na City

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nepřemýšlel, vypálil z první a trefil se naprosto fantasticky. Tomáš Hořava umlčel celý stadion Manchesteru City, když nádhernou střelou vyrovnal na konci prvního poločasu na 1:1. Plzeňský záložník se těžko mohl trefit lépe a korunoval tak aktivní výkon západočeského outsidera z úvodu zápasu. Český mistr nakonec po statečném boji prohrál 2:4, druhý zásah hostů zařídil kanonýr Stanislav Tecl.



Tenhle gól si bude pamatovat do konce života. Tomáš Hořava vstřelil jednu z nejkrásnějších branek kariéry, když výtečnou střelou rozvlnil síť za bezmocným Hartem. Plzeňský záložník pár metrů za vápnem práskl do balonu a křižnou střelou propálil gólmana City.


"Neměl šanci," shodli se britští komentátoři zápasu. "První přihrávku hrál Hořava dopředu, pak vhodným doplněním vytvořil přečíslení 4 na 3 a z prvního doteku dal na 1:1. Provedl to výborně, k tomu není co dodat," chválil Hořavu ve studiu České televize kouč Dukly Praha Luboš Kozel, který v minulých dnech odmítl nabídku Plzně na trenérský post místo odcházejícího Pavla Vrby.    

VIDEO: nádherný gól Hořavy na 1:1

Západočeši přitom na konci poločasu prohrávali 0:1, ale penaltová trefa Agüera tým nepoložila. Spíš naopak. Plzeň dál hrála aktivně, držela míč a papírově silnějšího soupeře mnohdy přehrávala. "City to hrají to jako přátelák, ne Ligu mistrů. Toho by Plzeň měla využít," hodnotil první poločas v České televizi fotbalový expert Petr Mikolanda.    

Plzeň měla v prvním poločase ještě dvě velké gólovky (akce Rajtorala a Koláře). Sudí odpískal ruku Rajtorala a z nařízené penalty udeřil Agüero. Pak srovnal Hořava, ale v 65. minutě využil díry v západočeské obraně Nasri a domácí šli opět do vedení.

Čeští mistři se ale nevzdali. O čtyři minuty později se trefil Tecl a Plzeň podruhé srovnala. Jenže pak se projevila síla domácího favorita. Negredo a poté Džeko skórovali a strhli vítězství na stranu Manchesteru City.

VIDEO: sestřih VŠECH gólů utkání Plzně se City

VIDEO: vedoucí gól Agüera po proměněné penaltě

 

VIDEO: takhle poslal Nasri domácí do vedení 2:1


VIDEO: gól Negreda na 3:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud