17. května 2014 • 04:40

Kdo má ve Spartě na Ligu mistrů? Jistota je Krejčí, Dočkal na hraně

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistři, mistři! Po čtyřech letech tohle duní z Letné. Zaslouženě. Jenže hlavní výzva na novou Spartu čeká až teď: návrat do Ligy mistrů. Kteří její hráči jsou na prestižní soutěž nachystaní už nyní. Kdo ze základní sestavy by naopak ve špičkové konkurenci (zatím) neobstál?



Vaclik VaclikFoto spo
Tomáš Vaclík, brankář, na odchodu/25 let, 28/0
Byl jedním z prvních nákupů nové Sparty a šlo o stoprocentní trefu. Musí to uznat i ti, kterým se zdál na brankáře malý. Nyní klub vydělá na jeho přesunu do Basileje.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO
Holek HolekFoto spo
Mario Holek, obránce, jistota/27 let, 27/2
Ze středu zálohy se mu nechtělo do středu obrany, ovšem teď už ví, že kdyby se šprajcnul, šlapal by si po štěstí. Na stoperu líp vynikne jeho herní přehled a naopak se ztratí jeho menší dynamika.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO
Costa CostaFoto spo
Costa, obránce, objev/28 let, 24/3
Přišel jako volný hráč z Polska zdarma, ale vypracoval se na levého beka k nezaplacení. Zpočátku sice plaval v taktice, ale už se srovnal. Život v ghettu ho naučil vážit si mála a pomáhat druhým.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO
Kaderabek KaderabekFoto spo
Pavel Kadeřábek, obránce, pracant/22 let, 28/4
Z pravého záložníka byl přeškolen na beka a nikdo toho nelituje. V nové roli si říká o reprezentační dres. Jeho křídelní náběhy patří k úderným zbraním týmu. Někdy naivně skáče na špek.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO, ALE...
Svejdik SvejdikFoto spo
Ondřej Švejdík, obránce, profík/31 let, 14/1
Ze sestavy ho vyštípal mladíček Brabec, ale na jaře zase skočil na hřiště. Proč? Protože na sobě zapracoval a parametry jeho hry stouply. Na české poměry to stačí, na Evropu to ještě chce přitlačit.
Má už teď na Ligu mistrů: JE TO NA HRANĚ
Vacha VachaFoto spo
Lukáš Vácha, záložník, bojovník/24 let, 27/1
Vybojovat si místo ve Vrbově nároďáku – to je jeho cíl. Aby na něj dosáhl, k tomu stále potřebuje víc přímočarosti. Protože je vítězný typ, určitě se v tomhle souboji bude snažit vyhrát.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO, ALE...
Matejovsky MatejovskyFoto spo
Marek Matějovský, záložník, mazák/32 let, 20/1
Prodlouží s ním Sparta smlouvu, nebo ne? Zimní licitace skončila novým kontraktem pro nejstaršího člena kádru. On ani sparťanský fotbal tím o moc nezrychlil.
Má už teď na Ligu mistrů: NE
Krejci KrejciFoto spo
Ladislav Krejčí, záložník, poklad/21 let, 24/7
Tenhle šlachovitý kluk je už nachystaný na Ligu mistrů. Neošidí nic dozadu a dopředu neustále nabíhá za obranu. V ještě větším rozletu ho brzdí opakované svalové trable.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO
Husbauer HusbauerFoto spo
Josef Hušbauer, záložník, střelec/24 let, 28/17
V české lize nadprůměrně produktivní záložník. Pokud chce prorazit i v Evropě, měl by přeřadit na ještě rychlejší stupeň. Mohl by si vzít příklad od svého oblíbence Thea Walcotta z Arsenalu.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO, ALE...
Dockal DockalFoto spo
Bořek Dočkal, záložník, asistent/25 let, 23/2
Ofenzivního talentu mu příroda nadělila hodně. 19 asistencí to dokládá. Jenže musí se i rychle přepínat do obrany a na tohle stále neslyší. Je to časovaná bomba, pro něj i pro mužstvo.
Má už teď na Ligu mistrů: JE TO NA HRANĚ
Lafata LafataFoto spo
David Lafata, útočník, kapitán/32 let, 28/15
Patnáct gólů je pod jeho obvyklým limitem, ale na hřišti to vykompenzoval pracovitostí. Mimo trávník všem ukazuje, že správný lídr může mít autoritu u spoluhráčů i diváků bez řvaní. Škoda jen té menší rychlosti.
Má už teď na Ligu mistrů: ANO, ALE...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud