25. května 2014 • 07:57

Real slaví La Décimu! Tohle je víc než vítězství na MS, řekl Casillas

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Nejdřív se trápili. Jenže pak fotbalisté Realu Madrid na poslední chvíli vyrovnali a v prodloužení finále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid (4:1) ovládli. Ukořistili již desátou trofej (tzv. La Décima) v nejprestižnější klubové soutěži na světě, královský klub na to čekal od roku 2002! A podle brankáře Ikera Casillase jde o větší úspěch než titul na světovém šampionátu.



„Je to významný úspěch, větší než vítězství na mistrovství světa,“ řekl Casillas v euforii. „Na desátý triumf se čekalo dlouho, ale musím říct, že je to pěkně zaokrouhlené, perfektní číslo!“

Casillas se zařadil mezi hlavní postavy finále, když v prvním poločase vyrobil obrovskou hrubku a vesměs daroval Atlétiku vedení. Po zbytečném vyběhnutí se ještě snažil sprintovat zpět a míč zastavit, jenže už bylo pozdě. Po hlavičce Diega Godína se natahoval marně.

„Byla to moje chyba. A dlouho jsme kvůli mně trpěli,“ uvědomoval si Casillas. „Atlético bránilo dobře a vypadalo to, že si dojde pro spravedlivý výsledek 1:0. Stejně jsme to ale dokázali,“ pochvaloval si.

Ještě v 93. minutě fotbalisté Atlétika drželi těsné vedení, když v tom udeřil obránce Sergio Ramos a nasměroval zápas do prodloužení. Casillas okamžitě k němu běžel, aby ho políbil. Byl mu nesmírně vděčný.

„Přiběhl za mnou a říkal mi: Ty vole, ty jsi zas*aně velkej pán!“ smál se španělský obránce, hrdina Realu. „Byl to můj nejdůležitější gól v kariéře. Ale není to jen moje branka, patří všem fanouškům, mé rodině a těm, kteří nás podporovali po celou cestu,“ dodal Ramos.

Iker Casillas nebyl ve finále Ligy mistrů největší oporou Realu Madrid, po triumfu ale metal kozelce nadšením
Iker Casillas nebyl ve finále Ligy mistrů největší oporou Realu Madrid, po triumfu ale metal kozelce nadšením

Prodloužení už patřilo jednoznačně Realu, po brankách Garetha Balea, Marcela a Cristiana Ronalda zvítězil 4:1. „O tomhle sní každý fotbalista odmalička... Na klubové úrovni není nic většího než vyhrát Ligu mistrů," řekl Bale. „Je to neuvěřitelný pocit, který se ani nedá popsat.“

Mnoho expertů tvrdí, že splatil vysokou částku 91 milionů eur, kterou za něj Real Madrid před rokem zaplatil. Ale velšský fotbalista tomu nevěnoval příliš velkou pozornost. „I kdybych přišel jen za pár halířů, stejně bych chtěl hrát nejlépe, jak umím. Ta částka neznamená nic. Důvod, proč jsem přišel do Realu, je tento – hrát ve velkých soutěžích a vyhrávat trofeje,“ zakončil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud