17. září 2014 • 11:48

Co se mění u stadionu Chelsea? Costa vytlačuje z plakátů i Čecha

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Diego Costa kam se podíváš. Tak to před dnešním zápasem Chelsea se Schalke v Lize mistrů vypadá kolem stadionu v západní části Londýna. Brazilec se španělským pasem se na vás dívá z výkladních skříní v oficiálním fanshopu Chelsea, ale i z plakátů kolem Stamford Bridge a jeho fotky s rukama nad hlavou, najdete i v některých obchodech v nedalekých uličkách.



Letní posila Chelsea prožila úžasnou minulou sezonu. Atlético Madrid Costa dovedl k mistrovskému titulu a do finále Ligy mistrů, a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby ve finále mohl hrát celý zápas a naplno.

Costa vyletěl jako kometa a upoutal pozornost Josého Mourinha. Možná i proto, že v semifinále Champions League pomohl madridskému klubu jedním gólem vyřadit právě družinu portugalského kouče. Mourinho si ho stáhl do svých služeb. Mnozí se ptali, neudělal chybu? Nebyl Costa hráčem jen jedné sezony?

Mourinhovi odhady byly zřejmě správné. Costa dal v úvodních čtyřech zápasech Premier League už SEDM gólů. Potřeboval na ně pouze deset střel na branku. V posledním kole se navíc blýskl hattrickem.

Okamžitě se stal hlavní atrakcí Blues a miláčkem fanoušků. V okolí Stamford Bridge jeho plakáty začínají dominovat. Dřív Chelsea prý chyběl zabijácký instinkt a kvůli tomu přišla o titul. Costa je hráčem, který ho může přinést. Neustále je v pohybu, obránci ho jen těžko pokrývají, je mnohem dynamičtější než Fernando Torres, kterého Mourinho s klidem mohl poslat na hostování.

Costa, Hazard, Fábregas - to jsou hvězdy "nové" Chelsea
Costa, Hazard, Fábregas - to jsou hvězdy "nové" Chelsea

O tom, že Diego Costa je opravdu hitem současné Chelsea, jsem se přesvědčil ve fanshopu. Nahlédl jsem tam zhruba na deset minut. Během nich odešlo z krámu pět nových majitelů dresu se jmenovkou Diego Costa.

Trenér José Mourinho staví novou, mladší Chelsea a Diego Costa bude patřit mezi nové hlavní symboly klubu. Ale není to jen on. Schürrle, Fábregas, Hazard nebo Courtois začínají z oficiálních fotek i plakátů londýnského klubu vytlačovat Lamparda, Terryho i Petra Čecha.

Zápas Chelsea - Schalke vysílá dnes od 20:15 Prima COOL. Hostem moderátora Radka Šilhana ve studiu bude vítěz Ligy mistrů z roku 2007 s AC Milán Marek Jankulovski a bývalý brankář Radek Černý.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud