17. března 2015 • 23:51

Arsenal i přes výhru končí na Monaku, dál jde i Atlético Madrid

Autor: ČTK, isport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ | Fotbalisté Arsenalu v Lize mistrů zvítězili v Monaku 2:0, ale vzhledem k úvodní domácí porážce 1:3 končí popáté za sebou v osmifinále. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický chyběl v sestavě londýnského celku kvůli chřipce. Mezi nejlepší osmičku postoupil také loňský finalista Atlético, které v Madridu zdolalo Leverkusen až po penaltovém rozstřelu (3:2). Zápas i po prodloužení skončil znovu 1:0 pro domácí.



Arsenal musel k postupu vstřelit minimálně tři góly a od začátku soupeře jasně přehrával. Giroud v první šanci ještě hlavou minul, ale ve 36. minutě už nadvakrát překonal domácího brankáře Subašiče.

Monako doma inkasovalo poprvé v tomto ročníku LM a Arsenal ho dál tlačil. Welbeckovu střelu tečoval obránce Abdennour těsně vedle tyčky a Giroudův pokus zblízka chytil Subašič. Chorvatský brankář se blýskl i v úvodu druhé půle, kdy vytáhl nad břevno Özilův přímý kop.

Arsenal v 79. minutě osmifinále zdramatizoval druhým gólem. Střídající Walcott nejprve trefil tyčku, ale po špatném odkopu soupeře již zamířil přesně další náhradník Ramsey. Monako v závěru zachránil Subašič, když z brankové čáry vyrazil hlavičku Girouda.

Hosté přes velký nápor ani v pětiminutovém nastavení kýžený třetí zásah nepřidali a nestali se prvním týmem v historii LM, který postoupí po domácí prohře o dvě branky. Monako se dostalo do čtvrtfinále poprvé od roku 2004.

Atlético slavilo po penaltách

Atlético muselo už po dvaceti minutách střídat brankáře a zraněného Moyu nahradil Oblak. Poprvé však inkasoval hostující gólman Leno, který ve 27. minutě nestačil na tečovanou střelu Maria Suáreze. Pro madridské mužstvo to byla teprve druhá trefa za posledních pět soutěžních duelů, naopak Leverkusen inkasoval po více než 500 minutách.

Domácí ve druhém poločase sahali po druhém gólu, ale Kokeho přímý kop proletěl těsně vedle a ránu Turana zneškodnil Leno. Brankář Leverkusenu ve druhé části prodloužení vytěsnil i pokus střídajícího Garcíi.

Při penaltovém rozstřelu se hodně nedařilo exekutorům. Pětice hráčů penaltu neproměnila, záložník Atlética Raúl García a hostující Toprak s Kiesslingem vůbec netrefili branku. Úřadující španělský šampion tak postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů posedmé v historii.

Odvety osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

AS Monako - Arsenal FC 0:2 (0:1)

Branky: 36. Giroud, 79. Ramsey. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). První zápas: 3:1, postoupilo Monako.

Monako: Subašič - Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa - Kondogbia, Toulalan - Dirar (86. Elderson), Moutinho, Martial (60. Ferreira-Carrasco) - Berbatov (70. Bernardo Silva). Trenér: Jardim.
Arsenal: Ospina - Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal (83. Gibbs) - Coquelin (63. Ramsey), Cazorla - Sánchez, Özil, Welbeck (72. Walcott) - Giroud. Trenér: Wenger.

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen 1:0 po prodl. (1:0, 0:0), 3:2 na penalty

Branka: 27. M. Suárez. Penaltu proměnili: Griezmann, M. Suárez, Torres - Rolfes, Castro. Penaltu neproměnili: R. García, Koke - Calhanoglu, Toprak, Kiessling. Rozhodčí: Rizzoli - Tonolini, Manganelli (všichni It.).
První zápas: 0:1, postoupilo Atlético. Diváci: 40.000.

Atlético: Moyá (23. Oblak) - Juanfran, Miranda, Giménez, Gámez - Koke, M. Suárez, Cani (46. R. García), Arda Turan - Mandžukič (83. Torres), Griezmann. Trenér: Simeone.
Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Spahič, Wendell - Castro, L. Bender (104. Papadopoulos) - Bellarabi, Calhanoglu, Son Hung-min (77. Rolfes) - Drmic (69. Kiessling). Trenér: Schmidt.

Olivier Giroud hlavičkuje na branku Monaka
Olivier Giroud hlavičkuje na branku Monaka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud