5. srpna 2015 • 22:34

Drtivý ÚDER! Plzeň s Maccabi padla 0:2 a do LM se nepodívá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se nečekalo! Fotbalisté Plzně nedotáhli výborně rozjetý dvojzápas s Maccabi Tel Aviv, v domácí odvetě 3. předkola Ligy mistrů padli 0:2 (první zápas 2:1) a na milionářskou soutěž mohou letos zapomenout, stejně jako na 120 milionů za postup do play off. Dovršili tak smutný český večer, když do závěrečného boje o postup nedokázala postoupit ani Sparta, která prohrála s CSKA Moskva 2:3. Oba české kluby čeká play off o Evropskou ligu.



Plzeň dlouho s přehledem držela bezbrankovou remízu, která jí zajišťovala postup, ale v 76. minutě hostující Zahavi proměnil penaltu po faulu Limberského a za necelých sedm minut rozhodl druhou trefou o postupu izraelského celku.

Plzeň nastoupila v totožné sestavě, v jaké odehrála první duel a stejně jako v Tel Avivu hrála hlavně na jistotu, spoléhala na brejky a standardní situace. Nechtěla otevírat prostor pro kolmé přihrávky soupeře, na kterých má izraelský celek založenou hru.

Zklamaný Kolář: Gól zanechal stopy, pak jsme jen nakopávali míče
Video se připravuje ...

Maccabi sice rychlé kolmice vycházely častěji než doma, ovšem hráči Viktorie vždy stačili zatáhnout za ruční brzdu a akce hostů utnout dříve, než z nich mohlo přijít nebezpečí. Nejvážnější akci prvního poločasu měl už v 5. minutě plzeňský Vaněk, který se ve středu hezky uvolnil, vypálil z 18 metrů, ale brankář Pablo stačil míč vyrazit.

Marián Čišovský na utkání Plzeň - Tel Aviv
Marián Čišovský na utkání Plzeň - Tel Aviv

Jinak se hrálo převážně ve středu hřiště, Plzeň měla herně navrch, ale jelikož pohyb hráčů směrem do ofenzivy nebyl tak aktivní jako v jiných zápasech, nebyla pro obranu soupeře příliš nebezpečná. Až v úvodu druhé půle přišel centr z levé strany a Mahmutovič trefil konstrukci branky.

Maccabi si v poslední půlhodině začalo vytvářet tlak, ale brankář Kozáčik byl dlouho v podstatě bez práce. Až v 75. minutě ho vystrašila Igieborova rána vedle. Hned vzápětí už ale hosté udeřili. Kanonýr Zahavi se dostal do vápna, kde ho zezadu přistrčil Limberský a ukrajinský sudí nařídil pokutový kop. Míš si vzal sám Zahavi a nemýlil se.

Maccabi stále potřebovalo ještě jeden gól, který přišel v 83. minutě a znovu ho měl na svědomí Zahavi. Po centru z pravé strany se trefil přesně na zadní tyč. Do té doby v útoku pasivní Plzeň musela vrhnout vše do útoku. Minutu před koncem měl na noze vyrovnání Holenda, když gólman nevyrazil míč důrazně, plzeňský útočník mířil z vápna do odkryté branky, ale trefil jen hlavu jednoho z obránců. Kopicovu hlavičku pod břevno zase vyrazil brankář Pablo.

Vše bylo obráceně, než jsme chtěli, řekl Koubek po konci Plzně v LM
Video se připravuje ...

Viktoria Plzeň - Maccabi Tel Aviv 0:2 (0:0)
Branky: 76. z pen. a 83. Zahavi. Rozhodčí: Aranovskij - Vojťuk, Bekker (všichni Ukr.). ŽK: Vaněk, Limberský - Zahavi, Igiebor, Pablo. Diváci: 11.242. První zápas 2:1, postoupilo Maccabi.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava - Petržela (82. Kopic), D. Kolář (85. Holenda), Kovařík - Mahmutovič (58. Ďuriš). Trenér: M. Koubek.
Maccabi: Pablo - Špungin, Tibi, Ben Haim I, Ben Haruš - Alberman, Igiebor - Rikan (65. Vermouth), Itzhaki (73. Micha), Ben Haim II (58. Mitrovič) - Zahavi. Trenér: Jokanovič.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 8. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
0:2
ONLINE
5. srpna
20:45
Maccabi Tel-Aviv FC
Maccabi Tel-Aviv FC
Góly

Domácí:

Hosté: 76. Zahavi, 83. Zahavi

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský (C) – Vaněk, Hořava – Petržela, Kolář, Kovařík – Mahmutović (58. Ďuriš).

Hosté: Juan Pablo – Shpungin, Tibi, Ben Haim I, Ben Harush – Alberman, Igiebor – Rikan (65. Vermouth), Itzhaki (73. Miha), Ben Haim II (59. Mitrović) – Zahavi (C).

Karty

Domácí: Vaněk, Limberský

Hosté: Zahavi, Itzhaki, Igiebor, Pablo

Rozhodčí

Aranovskij – Vojtjuk, Bekker (všichni Ukrajina)

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

11 242 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud