16. září 2015 • 10:44

Královec pískl tři penalty. Ta první? Dárek! Vtip! píší Němci

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český rozhodčí Pavel Královec byl ústřední postavou duelu Ligy mistrů mezi Sevillou a Mönchengladbachem. Ve druhé půli nařídil ve prospěch španělského týmu tři penalty, přičemž ta první byla hodně diskutabilní… Dvě z nich Sevilla úspěšně proměnila a nakonec vyhrála 3:0.



„Nepochopil jsem první penaltu, to nebyla penalta!“ zuřil po utkání trenér Mönchengladbachu Lucien Favre. „Od Královce to byl dárek! Vtip!“ přidal se německý deník Bild.

Záložníka Sevilly Vitola, který ochotně přepadl přes ramena brankáře Yanna Sommera, označil Favre za "nejlepšího herce na světě".

Kouč Sevilly Unai Emery ho ale brání: „Neustále jsme se dostávali do nebezpečných pozic, z čehož pramenily všechny pokutové kopy.“

Brankář Yann Sommer se marně snaží vyreklamovat Královcův verdikt...
Brankář Yann Sommer se marně snaží vyreklamovat Královcův verdikt...

Další dvě penalty posoudil Královec správně. Jednalo se o jednoznačné fauly, po nichž ani nemohl přijít jiný trest. Ve 49. minutě se nedovoleného zákroku dopustil Brouwers, v 66. minutě fauloval Jantschke. Druhý pokutový kop však Gameiro zahodil, byť při prvním pokusu byl úspěšný. Na třetí si vzal míč Ever Banega a nemýlil se. V závěru přidal třetí branku Konopljanka.

„Na konečný výsledek jsme hrdí. Je to velké vítězství, které nám dává důvod k optimismu. A také hodně důležité, když máme ve skupině Juventus a Manchester City,“ dodal Emery.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud