12. dubna 2016 • 23:45

Ronaldo je zase KRÁL! Góly třikrát jinak, hecoval spoluhráče i fanoušky

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V této sezoně si musel vyslechnout více kritiky než kdykoliv dřív. Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo sice nadále střílí góly s železnou pravidelností, ale podle mnohých selhával v nejdůležitějších zápasech. Mnoho fanoušků „bílého baletu“ dokonce volalo po jeho letním odchodu. Šmik. To už je pryč. Ronaldo poslal hattrickem Real do semifinále Ligy mistrů a opět je milovaným králem.



Real nezvládl první zápas čtvrtfinále Ligy mistrů ve Wolfsburgu a po prohře 0:2 byl pod velkým tlakem. Vyřazení by bylo pro jeho fanoušky obrovskou ranou, protože hrdý klub se právě k této trofeji po nepříliš povedeném průběhu sezony upíná.

Ronaldo si toho byl moc dobře vědom. Od prvních vteřin odvetného utkání zařadil vyšší rychlostní stupeň, soupeře napadal, spoluhráče hecoval. Brzy přišla odměna. A ne jedna.

K prvnímu gólu Ronaldovi pomohlo i štěstí. Pravý bek Realu Dani Carvajal odcentroval a míč z jeho kopačky obránce soupeře tečoval tak smolně, že se dostal k osamocenému Portugalci. Ten už neměl problém s tím doklepnout balon do prázdné branky. 1:0.

To samozřejmě Realu nestačilo. Netrvalo tak dlouho, konkrétně jen minutu a 26 sekund, a vyprodané Santiago Bernabéu vybuchlo podruhé. Ronaldo si naskočil na rohový kop Toniho Kroose a přesnou hlavičkou na přední tyči překonal Diega Benaglia.

VIDEO: Podívejte se na Ronaldův hattrick

Oběma góly přivedl Portugalec do varu fanoušky Realu a ještě to euforickými gesty přiživil. Tohle byl jeho zápas, strhl na sebe veškerou pozornost a domácí příznivci se do jeho show nechali vtáhnout rádi.

Real vedl 2:0, čímž srovnal účty. V uvozovkách se dá říct, že se začalo hrát druhé menší utkání, které trvalo něco přes 70 minut. Jenže v tomto „zápase“ byl madridský klub sice doma, ale každý gól soupeře by ho kvůli pohárové matematice bolel dvakrát.

Proto se najednou hrálo opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. Šancí bylo málo, i když oba týmy gól vstřelit mohly. Nepodařilo se. Až do 77. minuty. To už totiž šachová partie přestala bavit hrdinu večera.

Ronaldo se totiž postavil k přímému kopu. Jednou už podobnou možnost dostal, jenže nastřelil zeď. A nebýt chyby obránců, udělal by tak podruhé. Ovšem wolfsburgská zeď se tentokrát maličko rozestoupila a míč z Ronaldových kopaček si skulinku našel. 3:0.

Madrid zaplavila obrovská euforie. Ronaldo nasadil úsměv a sprintoval slavit blíž k fanouškům. Emoce a radost z něj přímo kapaly. Věděl, co dokázal. Opět se bude mluvit hlavně o něm.

Wolfsburg už se totiž na odpověď nezmohl a postup do semifinále Ligy mistrů tak slaví Real. A děkuje svému králi. Ne, Cristiano Ronaldo ještě není mrtev.

Zidane: Ronaldo potřebuje tým

Velkou radost z postupu měl pochopitelně trenér Realu Zinedine Zidane. První otázka samozřejmě směřovala na Cristiana Ronalda. Francouzský kouč ho ale za spasitele neoznačil.

„Ronaldo je speciální hráč. Ale i on potřebuje dobře hrající spoluhráče, aby mohl udělat to, co se mu povedlo proti Wolfsburgu,“ vyzdvihl Zidane celý tým.

To kapitán Realu Sergio Ramos se euforii nebránil. „Dokázali jsme to. Pro všechny fanoušky, pro tento znak. A protože jsme museli,“ tvrdil po postupu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud