5. května 2016 • 09:55

S Realem slavil král i princezna. Horváth kritizoval Pellegriniho

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase mají důvod k radosti. Přestože fotbalisté Realu Madrid dlouho nezažívali povedenou sezonu, nyní slaví finále Ligy mistrů. To si zajistili ve dvojzápase s Manchesterem City, který v domácí odvetě porazili 1:0. Nemohla tak chybět tradiční fotka šťastných hráčů, trenéra Zinedina Zidana i prezidenta Florentina Péreze z kabiny. Cristiano Ronaldo sice tentokrát zůstal oblečený, ovšem zase dorazil španělský král s princeznou.



Zatímco po výhře v El Clásiku zaujal na oslavné fotce hlavně Cristiano Ronaldo ve slipech a tuto pózu začal napodovat celý svět, po postupu do finále Ligy mistrů Portugalec své namakané tělo fanouškům neukázal.

Nejspíš i ze zdvořilosti, protože do kabiny Realu zavítala po výhře nad „Citizens“ vzácná návštěva. Sám španělský král Felipe IV., který je znám tím, že „bílému baletu“ fandí. Po jeho boku pak nechyběla malá princezna Sofia.

„Tuhle noc si musíme všichni užít. Jsem šťastný, hráči podali fantastický výkon. Finále Ligy mistrů je pro naše fanoušky, zaslouží si to,“ zářil po utkání kouč Realu Zinedine Zidane .

Francouzská legenda si dobře pamatuje finále z roku 2014, ve kterém Real dramaticky porazil Atlético. Zidane byl totiž asistentem tehdejšího kouče Carla Ancelottiho. Právě s městským rivalem si to rozdá 28. května znovu.

„Favorit neexistuje, šance jsou 50 na 50. Oba týmy si zasloužily být ve finále,“ tvrdil. „Jsem trenérem tohoto týmu a určitě dělám něco dobře. Ale tohle je úspěch všech. Hráčů a celého realizačního týmu,“ zakončil Zidane.

Horváth : Hráči Realu jsou lepší

Trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini byl po utkání pochopitelně zklamaný. Jeho vyjádření ovšem bylo trochu překvapivé. „Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát. Real dal šťastný gól,“ řekl kouč. Jenže ten jakoby zapomněl na další velké šance domácích.

Jiný názor měl také Pavel Horváth ve studiu O2 Sport. „Kvalita hráčů Madridu byla o stupínek výš. Byť je City špičkový klub Premier League, tak v současné době jsou hráči Realu lepší a pro mě překvapivě si hosté nemohli v závěru vůbec vytvořit nějaký tlak,“ řekl bývalý oblíbený záložník.

Horváth každopádně souhlasil s tím, že Real měl při jediném gólu dvojzápasu štěstí.„Myslím, že Bale jednoznačně někoho hledal nebo to dával naslepo před bránu. Real si vědomě připravuje tyhle pozice, kdy uvolňuje krajní obránce, ti jsou na úrovni útočníků a dostávají se jednoduše do vápna. V tomhle případě Carvajal uvolnil místo a Bale se s lehkou tečí prosadil, výborná akce,“ zhodnotil Horváth klíčový moment.

Fotbalisté Realu Madrid slaví postup do finále Ligy mistrů, mezi nimi je také španělský král
Fotbalisté Realu Madrid slaví postup do finále Ligy mistrů, mezi nimi je také španělský král

Jinak plzeňský asistent trenéra „Citizens“ nešetřil. „Ačkoliv teprve začínám trenérskou kariéru, tak nemůžu pochválit (kouče City Manuela) Pellegriniho. Za celých 90 nebo spíš 180 minut se kombinací nedostali do pořádné šance. Podle mě to měli zjednodušit, měli trochu zariskovat a o něco se pokusit. Na to, že to byla pro Pellegriniho taková šance dostat se do finále, tak pro to měli udělat víc,“ myslí si Horváth.

„Šancí mělo City strašně málo, jak říká Tomáš Vlasák , není ranka, není branka,“ dodal s úsměvem.

Zároveň ale uznal, že Citizens hodně chyběl Vincent Kompany, který musel už po deseti minutách střídat kvůli zranění. „Brzké střídání Kompanyho mělo pravděpodobně nějakou souvislost s tím jeho zraněním, možná tam byl tréninkový výpadek. Samozřejmě absence takového hráče je citelná. Pro něj je to malá osobní tragédie,“ měl jasno Horváth.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud