25. května 2016 • 10:50

Strach o Ronalda! Na tréninku měl ošklivou kolizi, odcházel v bolestech

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět dní před výkopem finále Ligy mistrů, kde se v madridském derby utká Atlétiko s Realem, bijí v Realu na poplach. Úterní trénink nedokončil Cristiano Ronaldo, stěžejní postava týmu a nejlepší střelec v historii Ligy mistrů. Jednatřicetiletý Portugalec opustil trávník po tvrdé srážce s gólmanem Casillou.



V sobotu v Miláně se uskuteční největší zápas evropské klubové sezony. Přípravy na finálovou řež Ligy mistrů mezi Realem a Atlétikem jsou momentálně v plném proudu.

Hráči Realu trénovali v úterý na své základně ve Valdebebas. Jelo se na plné obrátky ve vysokém tempu, všichni makali se stoprocentním nasazením. Nešetřil se ani Cristiano Ronaldo .

Při jednom z cvičení nabíhal ve vápně na vysoký centr. Šel po balonu za každou cenu, nesledoval dění okolo. Jenže stejně nekompromisně šel do souboje i gólman Kiko Casilla. O Ronaldovi ve vzduchu nevěděl a v momentě, když šel po balonu, se oba hráči srazili, útočníka Realu ještě postrčil obránce Daniel Carvajal.

V tu chvíli všem na hřišti zatrnulo. Ronaldo po kolizi zůstal ležet na zemi, střet vypadal hodně ošklivě. Okamžitě se u něj seběhli spoluhráči, omlouval se mu i gólman Casilla.

Poté si hráče vzali do parády kluboví lékaři. Ronaldo vstal a šel stranou, tvář skřivenou bolestí. Chvíli se opíral o zábradlí, masíroval si bolavé stehno. Pak zkoušel bolestivého "koňara" rozběhat, nicméně to nešlo a Ronaldo zamířil i s doktory do kabin.

"Byla to jenom maličkost, nakopnutí, za pár dní budu v pohodě," řekl novinářům Ronaldo, který kvůli zdravotním problémům nezasáhl do úvodního semifinále s Manchesterem City.

Jednatřicetiletý útočník se dokonce cítí lépe než před dvěma lety, kdy Real ve finále LM zdolal Atlético 4:1 po prodloužení a slavil jubilejní desátý triumf v elitní soutěži. Tehdy Ronaldo gólem z penalty uzavřel skóre.

"Mám sice menší zranění, ale to je u nejvytíženějšího hráče týmu v sezoně normální. Kromě toho problému na tréninku jsem v té nejlepší formě," upozornil trojnásobný držitel Zlatého míče.

Ronaldo zaútočí na vlastní rekord

Pokud v Miláně skóruje, bude to jeho 17. zásah v tomto ročníku Ligy mistrů, čímž vyrovná svůj dva roky starý rekord. "Rád bych své maximum vyrovnal, nebo ještě lépe překonal. Ale nejsem tím posedlý. Rekord je můj bez ohledu na to, zda dám ve finále gól. Nejdůležitější je, abychom vyhráli," prohlásil Ronaldo.

"Čeká nás zápas našich životů. Věřím, že jsme lepší, ale musíme odehrát dobré utkání. Myslím, že v sobotu vyhrajeme a znovu nad hlavu zvedneme trofej," dodal bývalý fotbalista Sportingu Lisabon a Manchesteru United.

"Bude v pořádku," uklidňoval po tréninku zvídavé novináře i trenér Realu Zinedine Zidane . "Něco ucítil, už jsme ho z preventivních důvodů šetřili v posledním zápase (Ronaldo odehrál na hřišti La Coruni první poločas, dal dvě branky a pak střídal). Pro zápas v Miláně ale bude připravený. Všechno probíhá podle plánu a hráči jsou ve skvělé kondici," dodal Zidane.

Jak moc je Ronaldovo zranění vážné, se ukáže až v sobotním finále proti Atlétiku. Nejlepší kanonýr Realu na konci náročných sezon bývá často hodně pobitý. Před dvěma lety s velkými obtížemi nastupoval na mistrovství světa v Brazílii za Portugalsko, podobný scénář může nastat i na červnovém EURO.

Ronaldo na klubové scéně v aktuálním ročníku odehrál už 47 zápasů a nastřílel 51 branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud