16. srpna 2016 • 10:40

Plzeň letí do Sofie, ve hře 378 milionů: Razgrad má obrovskou kvalitu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jdeme do finále, poslední bitva vzplane! Fotbalisté Plzně ve středu rozehrají v Sofii proti Ludogorci Razgrad závěrečné čtvrté předkolo Ligy mistrů. Český šampion může nakročit k historicky třetí účasti v základní skupině a milionům z nejprestižnější klubové soutěže. "Každý chce hrát Ligu mistrů, uděláme pro psotup všechno," burcoval před dnešním odletem do Bulharska trenér Viktorie Roman Pivarník.



Zatím český mistr nepůsobí dvakrát přesvědčivě, do play off prošla Plzeň hodně šťastně. S Karabachem doma hrála 0:0 a v Baku vybojovala postupovou remízu 1:1 až díky trefě střádajícího Michaela Krmenčíka z 85. minuty. Ludogorec, v jehož kádru je sedm Brazilců, se do závěrečného předkola dostal přes Crvenou Zvezdu Bělehrad a Mladost Podgoricu.

"Jejich mužstvo má hodně dobrých individualit. Mají pět ofenzivních hráčů, kteří samozřejmě zkouší jeden proti jednomu, jeden proti dvěma. Jak individuálně, tak narážečkami a náběhy za obranu," popsal soupeře plzeňský trenér Roman Pivarník před dnešním odletem.

Pivarník před odletem: Ludogorec? Podobný soupeř jako Karabach, jen rychlejší dopředu
Video se připravuje ...

Viktoria se na důležitý duel naladila hladkou páteční výhrou 3:0 v Příbrami, naopak Ludogorec v sobotní ligové generálce prohrál na hřišti Levski Sofia 0:1 a utrpěl první soutěžní porážku v sezoně. Západočeši se už s Razgradem jednou utkali, během lednové přípravy v Turecku prohráli 1:2.

"Byla to příprava, takže se to těžko hodnotí. Ale jak vzpomínám, tak jejich kvalita byla obrovská," uvedl útočník Michal Ďuriš. "Musíme hrát hlavně zodpovědně v defenzivě a zajistit si nějaký dobrý výsledek do odvety," řekl slovenský reprezentant.

Kvalita Ludogorce je obrovská, shodují se útočníci Bakoš a Ďuriš
Video se připravuje ...

Plzeň má ve čtvrtém předkole LM zatím stoprocentní bilanci. V roce 2011 vyřadila Kodaň a o dva roky později též po dvou výhrách Maribor. Ludogorec si dosud zahrál skupinu prestižní soutěže jen jednou v roce 2014.

"Každý chce do Ligy mistrů. Pro některé hráče je to jedna z posledních možností. I já jsem hladový. V roce 1996 jsem si Ligu mistrů vyzkoušel jako hráč a teď udělám všechno pro to, abych se tam po dvaceti letech vrátil," konstatoval Pivarník, který si elitní soutěž zahrál v dresu Rapidu Vídeň.

Utkání se hraje od 20:45 (21:45 místního času) na Národním stadionu Vasila Levského v Sofii, protože Ludogorec Arena nevyhovuje požadavkům UEFA pro play off. Hlavním rozhodčím je Angličan Mark Clattenburg, který řídil finále Eura ve Francii i posledního ročníku Ligy mistrů. Odveta v Plzni je na programu za týden. Vítěz závěrečného předkola získá 378 milionů korun, poražený 81 milionů.

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník mohl být spokojený
Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník mohl být spokojený

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud