23. srpna 2016 • 22:50

Ruka před gólem i vymyšlený ofsajd. Ke konci Plzně v LM pomohl i sudí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V plzeňských fotbalistech bude ještě dlouho po odvetě play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad (2:2) vřít křivda. Vyrovnávacímu gólu Misidjana Vury, který byl pro bulharský postup klíčový, podle opakovaných záběru předcházela ruka. Španělský sudí Mallenco navíc za stavu 1:1 neuznal gól Marka Bakoše pro neexistující ofsajd.



Plzeňští hráči chtěli napravit mizerné výkony i výsledky posledních týdnů. Do utkání vlétli jako uragán. Po rychlé brance Michala Ďuriše se zdálo, že Západočeši budou mít sílu na senzační obrat výsledku 0:2, který si přivezli z Bulharska.

Po snovém startu do utkání však přišla studená sprcha. David Limberský nezvládl odkopnout balon do bezpečí a nabídl ho bulharskému hráči. Ten si míč mizerně zpracoval a usměrnil si ho k noze rukou. Sudí Mallenco, který celou situaci zblízka sledoval, ale ukázal – hrajte dál!

Hráč Razgradu si před vyrovnávacím gólem v Plzni pomohl rukou, rozhodčí nepískal
Hráč Razgradu si před vyrovnávacím gólem v Plzni pomohl rukou, rozhodčí nepískal

Razgrad pak využil rozhozené plzeňské defenzivy, rychlou přihrávku za obranu proměnil Misidjan Vura a vstřelil klíčovou branku dvojutkání. „Ruka to byla jasná, rozhodčí to musel vidět, tohle byla chyba,“ poznamenal ve studiu České televize někdejší sparťanský stoper Erich Brabec .

Já to neviděl, ale všichni křičeli ruka, tak jsem taky křičel ruka. V kabině jsem pak viděl, že to ruka byla,“ přidal po zápase záložník Plzně Jan Kopic.

Západočeši se zlobili marně, Roman Hubník si za protesty jen vysloužil žlutou kartu. Vzhledem k pohárové matematice potřebovali domácí vstřelit další tři branky, aby postoupili do základní skupiny Ligy mistrů.

Kopic: Říkali jsme si, že se musíme vys*at na kritiku
Video se připravuje ...

Plzeň přitom hrála zřejmě nejlepší zápas aktuální sezony, soupeře tlačila a měla šance na zvrat celého dvojutkání. Jenže když Marek Bakoš vstřelil ve druhém poločase druhý gól domácích, sudí odmávali ofsajd. Chybně, v postavení mimo hru byli možná (a spíše ani nebyli) jiní plzeňští hráči, nikoliv autor dorážky střely Milana Petržely.

Pak jsem ještě koukal, že druhý poločas dával Marek Bakoš regulérní gól. Když se takové situace v tak důležitém zápase a s tak kvalitním soupeřem stanou proti vám, tak to hodně bolí a je to velká škoda,“ tvrdil Kopic.

Aleš Matějů pak sice hlavičkou zajistil domácím vedení 2:1, další šance už ale domácí neproměnili, navíc v poslední minutě nastaveného času Claudiu Keserü srovnal na 2:2 a zpečetil promarněný boj Viktorie o Ligu mistrů.

Šestici rozhodčích vyprovázel z Doosan Arény o poločase i na konci zápasu ohlušující pískot, zloba bude klíčit zřejmě i v samotných hráčích Plzně. Ti si teď ale mohou ještě více vyčítat především první zápas v Bulhursku a prohru 0:2, která jejich sen o třetí účasti v základní skupině Ligy mistrů hodně nahlodala.

Pivarník: Hráče jsem ukliďnoval, aby neudělali nějaký exces
Video se připravuje ...

Matějů po konci v LM: Můžeme si za to sami, na rozhodčího bych to neházel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud