14. března 2017 • 22:36

Leicester slaví! Vyřídil Sevillu a postoupil. Do čtvrtfinále jde i Juventus

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace! Jinak se počínání fotbalistů Leicesteru City nazvat nedá. Po úvodní porážce v osmifinále Ligy mistrů na půdě Sevilly, doma dokázali smazat manko z porážky 1:2 a po výhře 2:0 postupují do čtvrtfinále. Sevilla doplatila také na neproměněnou penaltu. Dál jde i italský šampion Juventus Turín, který doma po úvodní výhře 2:0 porazil Porto 1:0.



Po úvodním duelu mezi Sevillou a Leicesterem byl odvolán kouč anglického celku Claudio Ranieri a týmu se ujal jeho asistent Craigh Shakespeare, pod kterým mužstvo ožilo. A potvrdilo to i v odvetě se Sevillou.

Důležitý moment přišel v 27. minutě, kdy rozehrál přímý kop Rijád Mahriz a centrem na zadní tyč našel kapitána Wese Morgana. Ten využil většího důrazu a otevřel skóre.

Kasper Schmeichel a Wilfred Ndidi slaví postup Leicesteru do čtvrtfinále Ligy mistrů
Kasper Schmeichel a Wilfred Ndidi slaví postup Leicesteru do čtvrtfinále Ligy mistrů

Klíčový byl ale úvod druhé půle. Srovnat totiž mohl Sergio Escudero, jeho parádní rána ale skončila jen na břevně, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru. Naopak z protiútoku udeřil Leicester podruhé zásluhou Marca Albrightona.

V 74. minutě pak Jamie Vardy vyprovokoval k úderu hlavou Samira Nasriho, který tak dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sevilla i v oslabení mohla dát gól, který by znamenal prodloužení, jenže Steven N'Zonzi kopl penaltu špatně a brankář Kasper Schmeichel míč vyrazil. Dánský gólman tak napravil svůj předchozí faul na Vitola.

Leicester už postup uhájil a mohl slavit další velký úspěch. Sevilla naopak poprvé od sezony 2012/13 nebude slavit zisk evropské trofeje, když v předchozích sezonách vždy vyhrála Evropskou ligu.

Leicester City - FC Sevilla 2:0 (1:0)

Branky: 27. Morgan, 54. Albrighton. Rozhodčí: Orsato - Di Fiore, Manganelli (všichni It.). ŽK: Vardy, Schmeichel, Ndidi, Mahriz - Vitolo, Nasri. ČK: 74. Nasri. Diváci: 30.000. První zápas: 1:2, postoupil Leicester.

Sestavy:

Leicester: Schmeichel - Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Mahriz (90. Amartey), Drinkwater, Ndidi, Albrighton - Okazaki (64. Slímání), Vardy. Trenér: Shakespeare.

Sevilla: Rico - Mercado (46. Mariano), Pareja, Rami - Sarabia (46. Jovetič), Iborra, N'Zonzi, Escudero - Vitolo, Nasri - Ben Yedder (68. Correa). Trenér: Sampaoli.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 3. • 20:45
Leicester City FC
Leicester City FC
2:0
ONLINE
14. března
20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
Góly

Domácí: 27. Morgan, 54. Albrighton

Hosté:

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (90. Amartey), Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki (64. Slimani), Vardy.

Hosté: S. Rico – Mercado (46. Mariano), Pareja, Rami – Sarabia (46. Jovetić), Iborra (C), N'Zonzi, Escudero – Vitolo, Nasri – Ben Yedder (68. Correa).

Náhradníci

Domácí: Amartey, Gray, Chilwell, King, Zieler, Slimani, Ulloa

Hosté: Soria, Mariano, Correa, Jovetić, Kranevitter, Vázquez, Lenglet

Karty

Domácí: Vardy, Schmeichel, Ndidi, Mahrez

Hosté: Nasri, Vitolo, Nasri (č)

Rozhodčí

Orsato – Di Fiore, Manganelli (vš. Itálie)

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Návštěva

31 520 diváků

Porto se chtělo pokusit o to, co se zatím v Lize mistrů nikomu nepovedlo. A to postoupit i přes úvodní domácí prohru 0:2. Jenže proti pevné obraně Juventusu se Portugalci těžko prosazovali. A jejich šance definitivně zhasly po 40 minutách hry.

Po rohovém kopu hlavičkoval Mario Mandžukič, brankář Iker Casillas stihl míč vyrazit, ale jen ke Gonzalovi Higuaínovi, jehož dorážku zastavil rukou obránce Maxi Pereira. Sudí ho za to vyloučil a odpískal ve prospěch domácích penaltu.

SESTŘIH Ligy mistrů: Juventus – Porto 1:0. Rozhodla penalta za ruku
Video se připravuje ...

Tu s přehledem proměnil Paulo Dybala a pokazil tak Casillasovi jeho 175. zápas v evropských pohárech. Španělský gólman tak vytvořil nový rekord, když překonal Paola Maldiniho.

Hned v úvodu druhé půle mělo Porto obrovskou šanci. Tiquinho se ocitl sám před domácí brankou, ale tu těsně minul. Odmítl tak gól, který mohl vykřesat naději, od té doby se utkání už spíše jen dohrávalo a Juventus si v klidu hlídal jubilejní desátý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Juventus Turín - FC Porto 1:0 (1:0)

Branka: 42. Dybala z pen. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ŽK: Cuadrado - Layún, André. ČK: 41. M. Pereira (Porto). Diváci: 41.161. První zápas: 2:0, postoupil Juventus.

Sestavy:

Juventus: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Benatia (60. Barzagli), Sandro - Khedira, Marchisio - Cuadrado (46. Pjaca), Dybala (78. Rincon), Mandžukič - Higuaín. Trenér: Allegri.

Porto: Casillas - M. Pereira, Felipe, Marcano, Layún - Danilo - André, Ó. Torres (80. Otavio), Brahimi (67. Jota) - Tiquinho, André Silva (46. Boly). Trenér: Espirito.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 3. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
1:0
ONLINE
14. března
20:45
FC Porto
FC Porto
Góly

Domácí: 42. Dybala

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Dani Alves, Bonucci, Benatia (60. Barzagli), Sandro – S. Khedira, Marchisio – Cuadrado (46. Pjaca), Dybala (78. Rincón), Mandžukić – Higuaín.

Hosté: Casillas – Pereira, Felipe, Marcano (C), Layún – D. Pereira – André, Ó. Torres (70. Otávio), Brahimi (67. Diogo Jota) – Tiquinho, André Silva (46. Boly).

Náhradníci

Domácí: Neto, Chiellini, Pjanić, Barzagli, Pjaca, Lichtsteiner, Rincón

Hosté: Sá, Boly, Neves, Depoitre, Herrera, Jota, Otávio

Karty

Domácí: Cuadrado

Hosté: Layún, André, Pereira (č)

Rozhodčí

O. Haţegan – O. Șovre, S. Gheorghe

Stadion

Juventus Stadium, Turín

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud