21. dubna 2017 • 16:00

Nedvěd o Juventusu: Po Barceloně hráči ještě neslavili, trenér je génius

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtfinále vyřadili Barcelonu, nedovolili jí vstřelit ani gól. Teď se fotbalisté Juventusu připravují na semifinále Ligy mistrů, ve kterém budou čelit dravému mládí z Monaka. Viceprezident italského klubu Pavel Nedvěd ale nenechává nikoho na pochybách: cílem je postup! Spoléhá hlavně na skvělou taktickou přípravu trenéra Massimiliana Allegriho.



Monaco se stalo černým koněm v této sezoně Ligy mistrů. Mladý tým kolem Mbappého, Bakayoka či Fabinha dává góly jako na běžícím pásu a z prestižní soutěže už stačil v play off vyprovodit Manchester City a Borussii Dortmund. Pavel Nedvěd cítí k rozjetému soupeři respekt, jedním dechem ale dodává, že Juventus se po skalpu Barcelony nehodlá zastavit.

"Čelíme mladému týmu, který hodně běhá, dává góly a nemá co ztratit, to je vždy těžké," řekl Nedvěd klubovému webu po losování v Nyonu.

Svému týmu věří ještě víc po vyřazení Barcelony, kterou po domácí výhře 3:0 potvrdila bezbranková remíza v odvetě. "Uhrát na Nou Campu dobrý výsledek je hrozně složité. Ale viděl jsem, že kluci jsou maximálně soustředění, dokonce ani příliš neoslavovali postup. Vědí, že tuhle soutěž mohou vyhrát," pochválil svůj tým. "Víme, že na téhle úrovni už si nemůžete soupeře vybírat, prostě nesmíme udělat ani jednu chybičku. Věřím, že plně využijeme našeho potenciálu," dodal.

Cestu za úspěchem připisuje z velké části trenéru Massimilianu Allegrimu,  o jehož služby se zajímá i londýnský Arsenal. "Klíčovým momentem sezony byl přechod na rozestavení 4-2-3-1, v době, kdy jsme na tom nebyli dobře, i když jsme vyhrávali. Max je taktický génius, byl to od něj brilantní tah," pochválil Nedvěd 49letého kouče, se kterým chce v nejbližší době prodloužit smlouvu.

První semifinálové klání čeká Juventus 3. května v Monaku, odveta na turínském stadionu je naplánovaná šest dní poté.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - Juventus 0:0. Hostům remíza stačila
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud