28. září 2017 • 09:58

V Bayernu to skřípe. Robben po prohře nepodpořil kouče Ancelottiho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že není mezi fotbalisty Bayernu Mnichov a trenérem Carlem Ancelottim vše v pořádku, se spekulovalo už před středečním zápasem Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain. A vysoká prohra 0:3 to ještě umocnila. Jeden z nejzkušenějších hráčů v německém týmu Arjen Robben nevyužil možnost po zápase trenéra podpořit.



Na otázku novináře, zda tým stojí za trenérem, nizozemský záložník prohlásil, že na to nechce odpovídat. Stejně tak nechtěl dávat najevo svou nespokojenost s tím, že chyběl v základní sestavě. "Sestava je věcí trenéra. Nebudu k tomu nic říkat. Každé slovo v tomto případě by bylo zbytečné. My teď potřebujeme zůstat jednotní jako tým. Každý, kdo bude dávat svou nespokojenost najevo, týmu nepomůže," řekl Robben.

Pro Bayern šlo o důležité utkání v boji o první místo ve skupině Ligy mistrů a vůbec ho nezvládl. Inkasoval už ve druhé minutě a pak se mu nedařilo zastavovat brejky soupeře.

"Když inkasujete tak brzy, tak je to ten nejhorší možný scénář. PSG to nahrálo do karet. Mají vepředu tři útočníky světové úrovně a jejich brejky je těžké zastavovat, když se snažíte o vyrovnání," hodnotil Robben. "Je to bolestivá porážka. Nikdo nechce tak důležité utkání prohrát. Navíc takhle. Jsem tu už devátou sezonu a na podobné výsledky nejsem zvyklý. Musíme se z toho dostat, protože náš tým má kvalitu," dodal třiatřicetiletý nizozemský reprezentant.

Ancelotti nasadil sestavu bez klasického křídelního hráče, protože chtěl získat převahu ve středu hřiště. "Plánovali jsme kontrolovat hru a držet míč. Proto jsem chtěl mít více hráčů ve středu hřiště a využívat na křídlech naše beky. Jenže po rychle obdrženém gólu jsme byli nuceni více útočit a neměli jsme to dobře vyvážené," připustil Ancelotti.

Prohra velmi zklamala i vedení Bayernu, které bude po trenérovi požadovat analýzu. "Byla to hořká porážka, která potřebuje důsledně zanalyzovat. A musí mít následky, protože to, co jsme viděli, nebyl Bayern Mnichov," řekl předseda klubu Karl-Heinz Rummenigge. "Je důležité se rychle vrátit na správnou cestu a ukázat, že jsme stále obávaný tým," dodal.

Góly

Domácí: 2. Dani Alves, 31. Cavani, 63. Neymar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Silva, Kurzawa – Verratti (89. Draxler), Motta (85. Lo Celso), Rabiot – Mbappé (79. Di María), Cavani, Neymar.

Hosté: Ulreich – Kimmich, Süle, Javi Martínez, Alaba – Tolisso (46. Rudy), Th. Alcântara, Arturo Vidal – T. Müller (69. Robben), Lewandowski, James Rodríguez (46. Coman).

Náhradníci

Domácí: Trapp, Kimpembe, Moura, Di María, Meunier, Lo Celso, Draxler

Hosté: Hummels, Ribéry, Robben, Rafinha, Rudy, Coman, Früchtl

Karty

Domácí: Verratti

Hosté: Kimmich, Arturo Vidal, Th. Alcântara, Rudy

Rozhodčí

Mateu – Cebrián, Díaz (všichni Španělsko)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud