4. října 2017 • 19:35

Pražská "S" zářila v Lize mistryň! Slavia vyhrála v Minsku, Sparta smetla PAOK

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězstvím 3:1 vstoupily do Ligy mistryň fotbalistky Slavie, které rozhodly o vítězství na hřišti Minsku v závěru zápasu. Velmi dobrý náskok si do odvety odváží také fotbalistky Sparty, které zvítězily na hřišti PAOK i díky hattricku Ireny Martínkové 5:0. Odvety v Praze jsou na programu za týden a měly by být pouhou formalitou.



Sparta na slavném stadionu v Soluni, jemuž se přezdívá "Hrobka", od začátku řecké šampionky jasně přehrávala. Ve 14. minutě po rohu dotlačila míč hlavou za čáru Martínková a stejná hráčka podobným způsobem v nastavení první půle zvýšila.

Po změně stran se trefila Finka Hälinenová, v 82. minutě po chybě domácí gólmanky přidala čtvrtou branku střídající Kladrubská a v 87. minutě završila hattrick Martínková.

Zápas Slavie v Minsku byl vyrovnanější. Běloruský šampion sice Pražanky přestřílel, ale přesnější mířidla měly hostující hráčky. Skóre po necelé půlhodině otevřela Svitková, v 60. minutě sice srovnala Chimichová, ale v 74. minutě dala vítězný gól Cahynová.

Deset minut před koncem pak pojistila výhru Divišová a slávistky tak zopakovaly triumf 3:1 nad Minskem ze srpnové přípravy.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

PAOK Soluň - Sparta Praha 0:5 (0:2)
Branky: 14., 45.+1 a 87. I. Martínková, 61. Hälinenová, 82. Kladrubská.

Sestava Sparty: Dorseyová - Vyštejnová, Odehnalová, Rabenová, Stromová - Hälinenová, Bertholdová, I. Martínková, Nepokojová (88. Bužková) - Stašková (69. Kolanderová) - Mocová (78. Kladrubská). Trenér: Janota.

Minsk - Slavia Praha 1:3 (0:1)
Branky: 60. Chimichová - 28. Svitková, 74. Cahynová, 80. Divišová.

Sestava Slavie: Votíková - Sedláčková (64. Chlastáková), Bartovičová, Pincová, Bartoňová - Cahynová, Krejčiříková - Divišová (90. Dědinová), Svitková, Szewieczková (81. Necidová) - Kožárová. Trenér: Medynský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud