13. dubna 2018 • 13:17

Schickův AS Řím jde v semifinále LM na Liverpool, Real se utká s Bayernem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto! O finále fotbalové Ligy mistrů se střetnou dva giganti - Bayern Mnichov a Real Madrid. Druhými semifinalisty jsou Liverpool a AS Řím s českým útočníkem Patrikem Schickem. Semifinálové dvojice určil páteční los v Nyonu.



Úvodní duely semifinále se hrají 24. a 25. dubna, odvety pak  1. a 2. května. Finále je na programu 26. května v Kyjevě.

Hodně sledovaný bude hlavně střet Realu s Bayernem. Oba velkokluby se minulou sezonu utkaly už ve čtvrtfinále a německý tým má soupeři co vracet - byl to totiž právě Real, který ho připravil o loňské semifinále Ligy mistrů po výsledcích 2:1 a 4:2 po prodloužení. Jinak má Real s Bayernem v LM vyrovnanou bilanci 11 výher, 11 porážek a dvou remíz.

SESTŘIH: Real Madrid - Juventus 1:3. Drama rozhodl v nastavení z penalty Ronaldo
Video se připravuje ...

"Je to bomba, souboj gigantů," řekl po losu v Nyonu trenér Bayernu Jupp Heynckes.

"Oba kluby mají velkou tradici a oba milují atraktivní fotbal. Navíc nás čekají zápasy ve dvou fotbalových chrámech," dodal trenér, který v roce 2013 dovedl Bayern k poslednímu triumfu bavorského klubu v Lize mistrů. "Čeká nás obhájce, ale věříme si," dodal.

SESTŘIH: Bayern Mnichov - Sevilla 0:0. Německý mistr si pohlídal postup
Video se připravuje ...

Pro Liverpool a AS Řím, který ve čtvrtfinále po velkém obratu vyřadil Barcelonu, jde o reprízu finále Poháru mistrů evropských zemí z roku 1984, kdy po penaltovém rozstřelu uspěl anglický celek. Nejlepší střelec Liverpoolu Mohamed Salah navíc nastoupí proti svému bývalému klubu, odkud na Anfield loni přestoupil.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp rozhodně odmítl, že by jeho tým dostal nejpřijatelnějšího možného soupeře. "Neříkal jsem si: 'Díky bohu, nemáme Real ani Bayern, hurá máme Řím'," prohlásil. "Jestli si někdo myslí, že to je pohodový los, tak mu není pomoci. AS sice prohrál první zápas 1:4, ale dobrý římský tým porazil geniální Lionel Messi. A odvetu pak Římané mohli v klidu vyhrát 4:0 nebo 5:0. Udělali na mě velký dojem," dodal.

SESTŘIH Ligy mistrů: AS Řím - Barcelona 3:0. Domácí s aktivním Schickem předvedli skvělý obrat
Video se připravuje ...

"Teď sice budeme 180 minut soupeři, ale ať se stane cokoliv, budeme přáteli na celý život. Těším se na vás," napsal na sociální síti twitter egyptský útočník, který dal v Lize mistrů za Liverpool stejně jako jeho spoluhráč Firmino osm branek a dalších 29 přidal v Premier League.

Los semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Real Madrid
Liverpool - AS Řím

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud