Ondřej Škvor
Premium
12. dubna 2018 • 15:40

Vražda, nepískat! Čeští sudí komentují penaltu, jež zničila Juventus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhlasitější fotbalová otázka dneška zní: Byla? Ta penalta z nastavení, která poslala Real do semifinále Ligy mistrů a Juventus do pekla. „V takové situaci musí být stoprocentní, jednoznačná. A to se nestalo. Nepískal bych,“ shodují se čeští rozhodčí. Jeden z nich si dokonce pomohl slůvkem "vražda"...



Třetí minuta nastavení. 0:3. Real útočí, a když dá gól, otočí mizerný zápas do radosti. Jinak přijde prodloužení. Mehdi Benatía jde do souboje s Lucasem Vázquezem, ano, kontakt tam je, a anglický sudí Michael Oliver píská penaltu. Pak už jenom Cristiano Ronaldo, šibenice a gól.

Oslovení čeští rozhodčí, kteří stále aktivně působí, mají jasno: Nepískat! Pro deník Sport se vyjádřili čtyři z nich, pouze Karel Hrubeš souhlasil s uvedením svého jména, ostatní raději zůstali v anonymitě.

„Pokutový kop, který rozhoduje o osudu utkání, musí být jednoznačný a já tuto situaci takto nevidím,“ říká Hrubeš.

Ostatní na to koukají velmi podobně. Ačkoli pravidla fotbalu nerozlišují, zda k přestupku došlo v první nebo poslední minutě, za rozhodnutého nebo vypjatého stavu, arbitři tvrdí, že k tomu je potřeba přihlížet. Co říkají? A jak by situace dopadla pod videem?

„Ta penalta musí být v takové chvíli na tři sta procent. Já bych to samozřejmě nepískal. Většina sudích by to nepískala.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud