2. května 2018 • 10:56

Marcelo se přiznal: Zahrál jsem rukou, Bayern měl kopat penaltu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Realu Madrid Marcelo přiznal, že v závěru prvního poločasu odvety semifinále Ligy mistrů zahrál rukou a fotbalisté Bayernu Mnichov měli kopat penaltu. Turecký rozhodčí Cüneyt Cakir vedle toho neodpískal pokutový kop ani za jeden ze dvou zákroků na hostujícího Roberta Lewandowského, kouč bavorského velkoklubu Jupp Heynckes se však na sudího po remíze 2:2 a vyřazení nevymlouval. Jeho svěřenci si podle něj prohráli semifinále sami.



Centr hostujícího Joshuy Kimmicha trefil chvíli před přestávkou ve vápně Marcelovu ruku, ale Cakir ani jeho asistent nebo brankový rozhodčí penaltu nesignalizovali. "Ruka v pokutovém území je penalta. Zahrál jsem rukou, lhal bych, kdybych řekl, že ne. Takže myslím, že to byla penalta. Ale rozhodčí to měl těžké, protože mu výhled zakrývalo mnoho hráčů," řekl Marcelo.

"Mnohokrát jsem říkal, že nebudu mluvit o rozhodčím. Nedělal jsem to, když rozhodli v náš neprospěch, a nebudu to dělat ani teď. Fotbal je prostě takový. Rozhodčí se snažil dělat svou práci nejlépe, jak mohl. Je to semifinále Ligy mistrů, což je vždy složité," dodal devětadvacetiletý brazilský bek.

Inkriminovaný moment - Kimmichův centr trefuje Marcelovu ruku, Bayern měl kopat penaltu Inkriminovaný moment - Kimmichův centr trefuje Marcelovu ruku, Bayern měl kopat penaltuFoto Twitter.com

Mnichované vyřazení na Cakira nechtěli svádět. Dvojzápas si zkomplikovali už doma, kde před týdnem prohráli 1:2. V odvetě sice Real v poli opět přehrávali, ale v klíčových momentech znovu selhali.

"Samozřejmě když vidím opakovaný záběr, je to penalta. Ale nechci se bavit o rozhodčím, nemá cenu tady brečet, když jsme soupeři darovali dva góly a sami plno šancí neproměnili," řekl v televizním rozhovoru kouč Heynckes.

Litoval, že jeho svěřenci ve dvojzápase dva ze čtyř gólů soupeři doslova nabídli. V odvetě za stavu 1:1 gólman Sven Ulreich po špatné malé domů nepochopitelně zazmatkoval, nechat projet míč pod sebe a útočník Realu Karim Benzema na startu druhé půle střelou do prázdné brány otočil stav. James Rodríguez pak už jen srovnal.

"Bylo to takové malé zatmění, na takovéhle úrovni si prostě takovou chybu nemůžete dovolit. Nemůžete se divit, že vás pak soupeř potrestá a nevyhrajete," uvedl Heynckes. "Nebudeme Svena obviňovat. Chyba se stala, ale mnohokrát předtím nás zase podržel," doplnil Rodríguez.

Góly

Domácí: 11. Benzema, 46. Benzema

Hosté: 3. Kimmich, 63. James Rodríguez

Sestavy

Domácí: Navas – L. Vázquez, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kovačić (73. Casemiro), Kroos – Asensio (88. Nacho Fernández) – Benzema (72. Bale), Ronaldo.

Hosté: Ulreich – Kimmich, Hummels, Süle, Alaba – Tolisso (74. Wagner), Th. Alcântara – T. Müller (C), James Rodríguez (84. Javi Martínez), Ribéry – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Bale, Casemiro, Hernández, Mayoral, Ceballos

Hosté: Starke, Martínez, Rafinha, Mai, Dorsch, Rudy, Wagner

Karty

Domácí: Modrić, L. Vázquez, Varane, Casemiro

Rozhodčí

Çakır – Duran, Ongun

Stadion

Santiago Bernabéu, Madrid

Návštěva

77459 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud