20. září 2018 • 13:58

Pogba králem! Před bláznivou penaltou ušel 29 kroků, pak děkoval Mourinhovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že se mu chtělo před sezonou do Barcelony? Že pod José Mourinhem v Manchesteru United nehraje tak, co mu předurčuje ohromný potenciál? Paul Pogba všechny možné řeči utnul výkonem na hřišti Young Boys Bern. Na bezproblémové výhře 3:0 se podílel dvěma góly a asistencí. Nebál se ani pokutového kopu, exekuci pojmul netradičním způsobem. Pomalý rozběh mu zabral devět vteřin, angličtí novináři mu napočítali 26 kroků. "Vůbec jsem o sobě nepochyboval," pravil sebevědomý francouzský mistr světa.



Při absenci zraněného Antonia Valencii navlékl žlutou kapitánskou pásku. A ve Švýcarsku to byl jeho zápas. Skóre otevřel krásnou ranou ve 35. minutě, kdy levačkou poslal míč do šibenice. V závěru první půle si vzal balon, když sudí nařídil penaltu za ruku ve vápně. Ani tady nezaváhal a proměnil. Aby toho nebylo málo, po přestávce ještě vybídl ke skórování Martiala.

Pogba v posledních šesti zápasech nastřílel čtyři góly, dostává se do ideální formy. Navzdory tomu, že se v létě hodně řešil jeho možný odchod do Barcelony.

Z Pogbova představení v úvodním duelu Ligy mistrů upoutala především s naprostým klidem provedená a i proměněná penalta. Francouzský šampion si při exekuci dával na čas. V Anglii při rozboru jeho pokusu spočítali, že Pogba udělal 26 kroků, celý rozběh mu trval devět vteřin.

"Neměl jsem z penalty absolutně žádný strach," pravil 25letý záložník po zápase. "Vím, že jsem neproměnil proti Burnley, kde mě vychytal Joe Hart . Ale řekl jsem si, že tu samou chybu už neudělám. Sebevědomí mi dodali i hráči, kteří mě na penaltu nechali jít. Musím jim poděkovat, stejně tak trenérovi, který mi to také dovolil," pravil sebevědomý Francouz.

SESTŘIH LM: YB Bern - Manchester United 0:3. Výhru Rudých ďáblů řídil Pogba
Video se připravuje ...

Pogbovu kuráž ocenil i José Mourinho . "Mám rád hráče, co se nebojí jít na penaltu poté, co jednu nepromění," prohlásil boss United. "Nedal proti Burnley, šel hned na další, kterou mužstvo kopalo, proměnil ji na 2:0 a rozhodl pro nás zápas," ocenil svého klíčového záložníka.

Největší devízou francouzského reprezentanta je právě vítězná mentalita a ohromná porce sebevědomí. Pogbovi je sice teprve 25 let, přesto už ve fotbale pobral ohromné zkušenosti. V Itálii slavil tituly s Juventusem, hrál finále Ligy mistrů. Reprezentaci na domácím EURO dotáhl před dvěma lety až ke stříbrným medailím.

Asi největší úspěch prožil letos v létě, kdy s Francií oslavil titul světových šampionů. Na turnaji v Rusku, stejně jako na předešlých akcích, byl v roli klíčového hráče, lídra týmu. Proto se také do Manchesteru United vracel jako nejdražší fotbalista světa, přestup z Juventusu stál v roce 2016 i s bonusy 110 milionů eur (2,8 miliardy korun).

Záložník Manchesteru United Paul Pogba v utkání s Young Boys Bern proměnil penaltu
Záložník Manchesteru United Paul Pogba v utkání s Young Boys Bern proměnil penaltu

SESTŘIH LM: Real - AS Řím 3:0. Přesvědčivá výhra obhájce
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Plzeň - CSKA Moskva 2:2. Hosté zachránili remízu z penalty na konci
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Valencie - Juventus 0:2. Favorit vyhrál i přes diskutované Ronaldovo vyloučení
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Ajax - AEK Atény 3:0. Domácí zničili Řeky po přestávce
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Benfica - Bayern 0:2. Německého mistra nastartoval brzký gól Lewandovskiho
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Šachtar - Hoffenheim 2:2. Premiérový bod německého nováčka Ligy mistrů
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Schalke - FC Porto 1:1. Casillas nastoupil v brance Porta už do své 20. sezony v Lize mistrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud