Jonáš Bartoš
8. listopadu 2018 • 04:55

Plzeňská poprava. Falešná naděje, kiksy v obraně i Havel v krvi

Vstoupit do diskuse
0
  • Zklamaní hráči Plzně po domácí prohře s Realem v Lize mistrůZklamaní hráči Plzně po domácí prohře s Realem v Lize mistrůFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Sportovní svátek, plzeňské „Utkání století,“ si určitě fotbalisté západočeské Viktorie představovali jinak. Hvězdný Real Madrid odletěl do Španělska s pohodlnou výhrou 5:0, v případě českého mistra jde o nejvyšší domácí prohru v Lize mistrů v historii. Proč došlo k takovému výbuchu? A co domácí partu zbrzdilo?

  • Břevno vzbudilo naději

    Tomáš Chorý se chytá za hlavu po šanci Plzně v úvodu zápasu proti Realu MadridFoto Mária Rušinová / Czech News Center

    Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval dalšímu ději. Plzeň začala dobře, držela balon a vrývala se bílému kolosu pod kůži. V deváté minutě Čermák nádherně uvolnil Hrošovského, který levačkou poslal balon skrz vápno. Prudký přízemní centr se odrazil od kopačky stopera Nacha zpátky do Courtoisovy branky. Míč orazítkoval břevno, chyběly pouze centimetry, aby domácí slavili senzační vedení. Jenže po úvodní dvacetiminutovce se favorit probral a přichystal smršť...

    SESTŘIH LM: Plzeň - Real 0:5. Viktoria propadla v prvním poločase
    Video se připravuje ...

  • Smrtící dvacetiminutovka

    Karim Benzema slaví první gól do sítě PlzněFoto Reuters

    Jakmile obr procitl, ukázal svou ohromnou sílu. V rozmezí 20. a 40. minuty napadaly do sítě bezmocného Hrušky čtyři branky. Benzema protrhl síť a hvězdy v bílém začaly diktovat tempo. Jeden přesný pas stíhal druhý, hru „bílého baletu“ zdobily především přesné pasy vzduchem, po kterých padaly góly, k nimž pomáhala i chybující a nedůsledná domácí defenziva...

    Plzeň prohrála s Realem 0:5. Rozhodly hrubky v obraně
    Video se připravuje ...

  • Zbytečné chyby lámaly plzeňskou obranu

    Karim Benzema střílí první gól Realu Madrid do sítě Viktorie PlzeňFoto Barbora Reichová / Sport

    Plzeňská defenziva gólovou smršť favoritovi hodně usnadnila. Benzemu před úvodním gólem nezastavili Řezník, Procházka ani vracející se Havel, Hruška s precizním zakončením těžko mohl něco dělat. Casemira při gólové hlavičce neuhlídal Procházka, Limberský nezabránil další hlavičce Balea, po které podruhé skóroval Benzema.

    U čtvrtého zásahu zůstal na zadní tyči úplně volný Bale, protože Limberský s Hubníkem se nejspíš špatně domluvili a stáhli se k jednomu hráči. Před pátým gólem zase předržoval balon Hořava, až pak špatnou přihrávkou dostal do tlaku Hejdu a následný kontr s přehledem vyřešil Kroos.

    Výkonem proti Realu do zahraničí? Myslet na to, jsem ještě nervóznější, smál se Hrošovský
    Video se připravuje ...

  • Ramosův loket, Havel v krvi nedohrál

    Milan Havel schytal v zápase s Realem několik nepříjemných úderůFoto ČTK/Kamaryt Michal

    Stejně jako v Madridu dostal na pravém kraji zálohy přednost Milan Havel. Zatímco ve Španělsku odehrál velmi slušnou partii a výkonem leckoho překvapil, v odvetě v Plzni moc času nedostal. Ve 13. minutě si chtěl píchnout balon kolem Ramose, ten ale zvedl loket a trefil plzeňského mladíka do obličeje.

    Z Havlova nosu crčela krev, tvrdý zákrok ho viditelně omezil v dalším průběhu zápasu. Havel se na hřiště vrátil, ale vydržel jen do 38. minuty, než ho nahradil Petržela. Ramos za nešetrný zákrok nedostal kartu, dokonce se nepískal ani faul.

    Po zápase se ale prostřednictvím twitteru plzeňskému hráči omluvil, navíc si prý na Havla bral i telefonní číslo, aby mu omluvu sdělil i osobně...

  • Fotbalový svátek, ale také ztichlé publikum

    Choreo v podání fanoušků Viktorie Plzeň v duelu s Realem MadridFoto Barbora Reichová Barbora Reichova / Sport

    Utkání s jedním z nejslavnějších klubů planety pochopitelně v Plzni obrovsky lákalo, dlouho dopředu bylo beznadějně vyprodané. Provázel ho ohromný zájem médií, dostavilo se okolo 200 akreditovaných novinářů. Čekalo se, že domácí příznivci přichystají maximálně pekelnou atmosféru, aby svůj celek hnali.

    Jenže po dvacetiminutové sprše, kdy do domácí sítě napadaly čtyři branky, diváci přeci jen v nadšení ochabli. Kotel za bránou se sice snažil, ale až příliš často se na stadionu rozhostilo rozpačité ticho. Svátečnímu duelu by bez ohledu na výsledek slušela malinko výživnější atmosféra, byť diváci vyprovázeli své hráče z trávníku i po vysokém přídělu s potleskem.

    Dělali jsme dorostenecké chyby, mrzelo Vrbu po debaklu s Realem
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud