7. listopadu 2018 • 22:50

SESTŘIH: Plzeň – Real 0:5. Debakl Viktorie, favorit rozhodl za poločas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná senzace se nezrodila. Viktoria Plzeň podlehla na svém stadionu Realu Madrid jednoznačně 0:5 a v Lize mistrů definitivně ztratila šanci na postup ze své skupiny. Západočeši přitom začali slibně, Nacho si v úvodu málem dal vlastní gól a španělského giganta zachránilo břevno. Pak už se ale hvězdy „bílého baletu“ rozjely naplno. Čtyři góly padly hned v první půli, dvakrát se prosadil Karim Benzema. Po změně stran skóre do finální podoby upravil Toni Kroos.



Čeští šampioni vyrovnali svoji nejtěžší porážku v LM, stejným výsledkem venku prohráli s Bayernem Mnichov (2013) a v říjnu s AS Řím.

Plzeň ve skupině G zůstala i po čtvrtém kole poslední s jedním bodem a ztratila šanci na postup do osmifinále, protože AS Řím zvítězil na hřišti CSKA Moskva 2:1 a má stejně jako Real devět bodů. Ruský tým, který v příštím utkání elitní soutěže 27. listopadu přivítá Viktorii, má čtyři body.

SESTŘIH LM: Plzeň - Real 0:5. Viktoria propadla v prvním poločase
Video se připravuje ...

Plzeň nastoupila i s útočníkem Chorým, který při svém debutu v elitní soutěži nahradil zraněného Krmenčíka. Hvězdný záložník Modrič překvapivě chyběl v základní sestavě Realu, v brance hostů byl Courtois místo Navase.

Viktoria začala aktivně a v osmé minutě málem otevřela skóre. Hrošovský nacentroval do šestnáctky a Nacho nepovedeným odkopem napálil břevno vlastní branky.

Španělský favorit se pomalu dostával do tempa a ve 20. minutě poprvé udeřil. Benzema se elegantně zbavil Procházky i Řezníka a po zemi prostřelil Hrušku mezi nohama. Už za tři minuty po Kroosově rohu zvýšil hlavou nepokrytý Casemiro.

Karim Benzema slaví spolu s Garethem Balem třetí gól do sítě Viktorie Plzeň
Karim Benzema slaví spolu s Garethem Balem třetí gól do sítě Viktorie Plzeň

Plzeň několik náznaků nedotáhla a hosté na konci poločasu potrestali chyby soupeře dalšími dvěma góly. Ve 37. minutě volný Benzema přesně hlavičkoval po přistrčení od Balea a za tři minuty si madridští útočníci role vyměnili a velšský reprezentant se trefil pohotovou střelou.

Domácí začali i druhou půli slibně. Kopic se dvakrát dostal do zakončení, ale v obou případech ho vychytal Courtois. Jeho branku po hodině hry minul Hrošovský a nenavázal na svůj gól z Madridu.

Naopak vítězové posledních tří ročníků LM byli i v 67. minutě chladnokrevní. Střídající Vinícius po rychlém brejku předložil míč Kroosovi a ten přehodil Hrušku, který se za míčem opět jen bezmocně ohlédl.

Plzeňští v závěru měli i štěstí, protože Bale nejprve skóroval z ofsajdu a poté napálil břevno. Západočeši tak v pohárech přišli o sérii bez porážky, která se zastavila na sedmi zápasech. Vyprodaná Doosan Arena přesto domácí fotbalisty ocenila potleskem.

Plzeň prohrála s Realem 0:5. Rozhodly hrubky v obraně
Video se připravuje ...

Výkonem proti Realu do zahraničí? Myslet na to, jsem ještě nervóznější, smál se Hrošovský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 21. Benzema, 23. Casemiro, 37. Benzema, 40. Bale, 67. Kroos

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Procházka, Hrošovský – M. Havel (37. M. Petržela), Al. Čermák (61. Hořava), J. Kopic – Chorý (79. Jakub Řezníček).

Hosté: Courtois – Odriozola Arzallus, Ramos (C) (59. Sánchez), Nacho Fernández, Reguilón – Kroos (73. Isco), Casemiro, D. Ceballos – L. Vázquez, Benzema (62. Vinícius Júnior), Bale.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Pernica, Zeman, Petržela, Ekpai, Řezníček, Hořava

Hosté: Navas, Modrić, Valverde, Asensio, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez

Karty

Hosté: Nacho Fernández

Rozhodčí

Aytekin – Beitinger, Foltyn (všichni Německo)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

11 483 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud