13. prosince 2018 • 11:04

Zničili Real a pak slyšeli o Plzni. Hráči byli naštvaní, řekl kouč CSKA

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V závěrečném klání skupinové fáze Ligy mistrů chtěl španělský gigant zřejmě už spíše jen relaxovat. Real Madrid dal ve středečním zápase proti CSKA Moskva (0:3) šanci mnoha mladíkům a tvrdě na to dojel. Debakl od ruského celku byl největší prohrou Realu na domácím hřišti v evropských pohárech vůbec. „Evropa má svoji úroveň a ta nás potrestala,“ řekl po utkání zklamaný kouč "bílého baletu" Santiago Solari. Jenže smutek panoval také na ruské straně poté, co dorazila zpráva o vítězství Plzně. Dvakrát porazit úřadujícího šampiona Champions League a skončit poslední ve skupině? To hráči CSKA přijímali jen těžko. 



Zaznamenat historický výsledek na půdě Realu Madrid a stejně se neradovat? Fotbalisté CSKA Moskva po nečekaně suverénní výhře vstřebávali rozporuplné pocity. „Kluci se v posledních minutách navzájem ptali, jaké je skóre v České republice. Když zjistili konečný výsledek, byli naštvaní,“ poznamenal trenér CSKA Viktor Gončarenko.

O postupu Plzně, respektive nepostupu CSKA, rozhodl za Viktorii Plzeň Tomáš Chorý. „V každém případě je škoda, že vypadáváme z evropských pohárů. Dvakrát porazit vítěze Ligy mistrů z posledních třech let, vybojovat sedm bodů a skončit na čtvrtém místě… je to těžké,“ líčil hořkosladké pocity kouč třináctinásobného mistra ruské ligy.

Velký skalp ho každopádně potěšil. „Tento zápas se zapíše do historie,“ pronesl Gončarenko. „Někdy ve fotbale není logika. Můžeme však být spokojení s tím, jak jsme náš zápas zvládli," doplnil běloruský trenér.

SESTŘIH LM: Real Madrid – CSKA Moskva 0:3. Rusové opět porazili kolos, na postup to nestačilo
Video se připravuje ...

Pamatovat si ho budou nejen v Moskvě. Pro Real bude večer 12. prosince noční můrou. Větší „dardu“ ve svém vlastním chrámu na evropské scéně nikdy neschytal. Jako by ale říjnová facka od moskevského CSKA na ruské půdě nebyla dostatečně rázná.

Do posledního vystoupení v milionářské soutěži nasadil trenér Realu Madrid Santiago Solari Viniciuse Juniora, Federica Valverdeho, Javiera Sancheze de Felipeho, Jesúse Valleja. Věkem 18, 20 a dvakrát 21 let. „Myslím, že bylo třeba dopřát některým hráčům minuty na hřišti,“ líčil Solari už po utkání s moskevským soupeřem.

Experimentování se nevyplatilo.

Nejprve drobný šok na Santiago Bernabeu přivál v 37. minutě forvard Armějců Čalov. Ještě před koncem prvního poločasu umocnil zklamání Bílého baletu Šenikov. Frustrace gradovala v 73. minutě, kdy průšvih Realu zpečetil Islanďan Sigurdsson. Dohromady 0:3.

Argentinský trenér neskrýval nespokojenost - stejně jako fanoušci, kteří pískali na konci obou poločasů. „Nikdo nemá rád pískot, ani hráči, ani tým. Ale tentokrát jsme nebyli dobří, takže to  musíme akceptovat. Je normální, že se fanoušci vyjádří, když se jim nelíbí výsledek, ale nám se také nelíbil,“ věděl Solari, který na konci října povýšil z „B“ týmu Realu do kádru plného hvězd na úkor Julena Lopeteguie.

Zkušenost na hřiště přicházela až v průběhu zápasu. Bale, Kroos ani Carvajal však blamáž neodvrátili. Především posledně jmenovaný měl jasný názor na to, co mohlo velký nezdar způsobit. „Tři týdny zpět jsme se bavili o tom, že by měli hrát odchovanci. Ale teď se ukázalo, že nemusí být hodni prvního týmu,“ přemítal šestadvacetiletý obránce.

Nespokojenost ze strany fanoušků Realu ale v jeden moment směřovala adresně k Iscovi. Zkušený hráč při potenciální příležitosti Realu předržel míč a šance byla fuč. Středopolař byl ale namočen i do jedné situace, která se odehrála za stavu 0:3. Kapitán Marcelo střídal a očekávalo se, že pásku předá právě Iscovi, jenž vůdčí roli plnil naposledy v domácím poháru proti Melille. Jenže ten odmítl a přesměroval beka s pověstnou kšticí na Carvajala. „Nevím proč,“ glosoval po zápase Marcelo.

Ještě prvním poločase doplatili domácí na několik neproměněných příležitostí. „V první půl hodině jsme hráli dobře. Jenže jsme nedali gól,“ smutnil Solari a druhým dechem dodal: „Evropa má svoji úroveň a ta nás potrestala.“

Plzeňská euforie! Limberský a spol. naskákali na Horvátha v přímém přenosu
Video se připravuje ...

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud