15. března 2019 • 12:17

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Barcelona s United, anglický boj i Juve - Ajax

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů se utká hvězdná Barcelona s anglickým Manchesterem United, dojde na anglické derby Tottenham - Manchester City, Ajax, který senzačně vyřadil vítěze tří posledních ročníků Real, vyzve Juventus Turín. Čtvrtý anglický tým v osudí Liverpool narazí na Porto.



Čtvrtfinálové dvojice LM (první zápasy 9. a 10. dubna, odvety 16. a 17. dubna):
Ajax - Juventus
Liverpool - Porto
Tottenham - Manchester City
Barcelona - United

Nasazení pro semifinále (první zápasy 30. dubna a 1. května, odvety 7. a 8. května):
Tottenham/Manchester City - Ajax/Juventus
Barcelona/Manchester United - Liverpool/Porto

Dnešní los v Nyonu, při kterém byly v osudí potřetí v historii a poprvé od roku 2009 čtyři celky z anglické ligy, rozhodl i o složení dvojic pro semifinále. V něm může dojít na souboj tradičních ostrovních rivalů Manchesteru United s finalistou minulého ročníku Liverpoolem.

Ajax postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé od sezony 2002/03. Real Madrid se mu navíc naposledy podařilo vyřadit v roce 1996, kdy nakonec došel až do finále. V něm jako obhájce titulu narazil právě na Juventus a po remíze 1:1 v normální hrací době prohrál 2:4 v penaltovém rozstřelu.

Tažení Ajaxu Ligou mistrů: Může za to kouč, kterého chtěla Sparta nebo talenti z vlastní líhně
Video se připravuje ...

"Když mi bylo 10 nebo 12, patřil Ronaldo už v té době mezi nejlepší hráče na světě. Je fajn, že se s ním utkám," prohlásil po web uefa.com záložník Ajaxu Frenkie de Jong. "Juventus bude favorit, ale to byl i Real. Myslím si, že máme šanci," dodal jednadvacetiletý Nizozemec, který od léta bude hrát za Barcelonu.

Tu s Manchesterem United čeká mimo jiné repríza finále Ligy mistrů z let 2009 a 2011, která obě vyhrál katalánský celek. V obou zápasech tehdy skóroval i Lionel Messi, jenž je s osmi góly nejlepším střelcem dosavadního průběhu soutěže.

Manchester City sice ke čtvrtfinále pojede pouze do Londýna na stadion Tottenhamu, ale pohárové zápasy s anglickými soupeři mu nesvědčí. V ročníku 1970/1971 vypadl v semifinále Poháru vítězů pohárů s Chelsea a loni zase ve čtvrtfinále Ligy mistrů nestačil na Liverpool a podlehl mu 0:3 a 1:2.

Los Ligy mistrů: Může Ronaldo dovést Juve do finále?
Video se připravuje ...

"Spurs" si na City věří. "Všechno je možné, pokud věříte a máte tu správnou mentalitu. Už v minulé sezoně jsme proti Realu Madrid a Dortmundu a v té probíhající zase proti Interu Milán nebo venku s Barcelonou dokázali, že se můžeme měřit s každým. Pak potřebujete trochu štěstí a týmového ducha," uvedl brankář Tottenhamu Hugo Lloris.

Liverpool, finalista minulé sezony Ligy mistrů, naopak dostal papírově nejsnazšího soupeře v podobě Porta. Proti portugalskému celku navíc Liverpool nastoupil už loni a po výhře 5:0 a bezbrankové remíze ho vyřadil.

"Pamatujeme si, jak dobře jsme minulý rok museli hrát. Víme o charakteru a kvalitě, kterou Porto disponuje," konstatoval trenér anglického celku Jürgen Klopp.

SESTŘIH LM: Bayern Mnichov - Liverpool 1:3. Dva góly dal Mané, Van Dijk měl 1+1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud