1. června 2019 • 23:26

Vteřina, co zkazila finále. Liverpool po penaltě bránil, gratuloval i Karius

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprestižnější klubová fotbalová trofej po finále Ligy mistrů v Madridu připadla Liverpoolu. Rozhodla přitom bleskurychlá (a diskutabilní) penalta, díky níž ve druhé minutě skóroval do sítě Tottenhamu Mohamed Salah. Klíčový moment velkého zápasu značně ovlivnil úroveň hry. Liverpool se k vytoužené trofeji a konečné výhře 2:0, ke které hned po utkání gratuloval loňský nešťastník gólman Loris Karius, spíš probránil.



Okamžitě po odpískané penaltě se strhla v mediálním světe rozsáhlá diskuse.

Byla, či nebyla?

Slovinský rozhodčí Damir Skomina s nařízením pokutového kopu neváhal. Téměř ihned poté, co Mané už ve 22. vteřině hry trefil do ruky Moussu Sissoka, ukázal na penaltový puntík. Jeho rozhodnutí potvrdil i VAR. Míč si vzal kanonýr Salah a s jistotou proměnil.

„Nemyslím, že by to normálně byla penalta. Nicméně způsobem, jakým je VAR používán v Lize mistrů, ano," přilil do ohně pochyb bývalý záložník a reprezentant Walesu Robbie Savage. "V žádném případě to nebyla penalta," dodal bývalý hráč Tottenhamu Glen Hoddle.

Finálová zápletka se nelíbila ani fanouškům, ti přišli o notnou dávku emocí. Otřesení Spurs jako kdyby se nedokázali v první půli pořádně dostat do zápasu, Liverpool se zase uchýlil k defenzivnějšímu systému.

Klíčový moment zápasu přišel už ve druhé minutě. Sadio Mané trefil ruku Moussy Sissoka a rozhodčí Damir Skomina nařídil pokutový kop
Klíčový moment zápasu přišel už ve druhé minutě. Sadio Mané trefil ruku Moussy Sissoka a rozhodčí Damir Skomina nařídil pokutový kop

„Vážně doufám, že taková penalta nerozhodne zápas. Spurs hrají dobrý fotbal a hrozně rád bych je viděl zpátky v zápase," psal třeba na twitteru směrem k příspěvku na BBC jeden z fanoušků Nathan Marzal.

Jeho přání se nakonec nevyplnilo. Liverpool přežil několik šancí Spurs a v 87. minutě definitivně stvrdil výhru party Jürgena Kloppa po chybě Jana Vertonghena druhým gólem utkání Divock Origi.

Liverpool vycházel z hlubšího obranného bloku, za každou chcenu chtěl urvat výhru. "Kdo se zajímá o to, jestli hrál Liverpool dobře, nebo špatně? Tenhle tým je neuvěřitelný a začal vyhrávat trofeje. Proč nezačít rovnou s tou největší," prohlásil někdejší vynikající útočník "Reds" Michael Owen.

S gratulací svému bývalému týmu brzy po utkání přispěl i gólman Loris Karius. Muž, který se dvěma chybami ještě jako brankář Liverpoolu podepsal pod loňskou prohru s Realem 1:3.

Liverpool i přes horší výkon získal to, co chtěl. A Kloppova družina spolu s fanoušky může oslavit výjimečnou sezonu, ve které se klub konečně dočkal velkého ušatého poháru. 

Góly

Domácí:

Hosté: 2. M. Salah, 87. Origi

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Moussa Sissoko (74. Dier), Winks (66. Lucas Moura) – Alli (81. F. Llorente), Eriksen, Son Hung-min – Kane.

Hosté: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (62. Milner) – M. Salah, Firmino (58. Origi), Mané (90. Joe Gomez).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Gazzaniga, Sánchez, Lamela, Wanyama, Dier, Walker-Peters, Llorente, Foyth, Aurier, Moura, Davies

Hosté: Mignolet, Kelleher, Lovren, Milner, Gomez, Sturridge, Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster, Origi

Rozhodčí

Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všichni Slovinsko)

Stadion

Wanda Metropolitano, Madrid

Návštěva

52 212 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud