23. července 2019 • 20:47

Plzeň – Olympiakos 0:0. Šance gól nepřinesly, rozhodne se v Řecku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně mají za sebou vstup do 2. předkola Ligy mistrů. Na svém stadionu remizovali s Olympiakosem Pireus 0:0. Nejblíže brance byla Viktoria v závěru prvního poločasu, kdy se po hlavičce Jana Kopice otřel míč o Luďka Pernicu a následně skončil na tyči. Odveta hraná v Řecku je na programu v úterý 30. července od 20:30. Vítěz dvojzápasu si ve 3. předkole zahraje s Basaksehirem Istanbul, poražený nastoupí ve 3. předkole Evropské ligy proti Antverpám. 



Viktoria byla v úvodním souboji českého a řeckého vicemistra střelecky aktivnější, ale své šance neproměnila. Na konci prvního poločasu domácí trefili tyčku.

Západočeši poprvé v nové sezoně zaváhali a nenavázali na předchozí ligové výhry nad Olomoucí a Libercem. V kvalifikaci Ligy mistrů nedokázali plzeňští hráči zvítězit poosmé za sebou.

Plzeň nastoupila s krajními obránci Hlouškem a Havlem, kteří nahradili disciplinárně potrestaného Limberského, respektive zraněného Řezníka. I potřetí v sezoně v základní sestavě dostala šanci letní posila záložník Kalvach.

Domácí se v úvodu moc nedostávali do šancí. V 16. minutě Hrošovský jednu vytvořil volnému Kalvachovi, kterému však rána z první nevyšla. Na druhé straně v dobré pozici minul branku i Valbuena.

Vrba: Odveta je otevřená. Góly u Krmenčíka jsou otázkou času
Video se připravuje ...

Plzeň opět zahrozila na konci prvního poločasu. Nejprve Kopic povedeným míčem za obranu vysunul Čermáka, jehož střelu vyrazil Sá. Portugalskému brankáři pak při rohu pomohla tyč po Pernicově šťastné teči.

Viktoria byla aktivní i po změně stran. V 50. minutě zahodil obrovskou šanci Kayamba - před odkrytou brankou zamířil jen do boční sítě. Fotbalisté Olympiakosu, kteří hráli první soutěžní zápas v novém ročníku, se ve druhé půli dlouho k ničemu nedostali. I domácí však začali chybovat a nedokázali se prosazovat ve hře jeden na jednoho.

Řecké mužstvo v závěrečné dvacetiminutovce přidalo. Blízko k vedoucímu gólu měl Buchalakis, jenž technickým pokusem o kousek minul branku. Těsně před koncem střídající Mihálik tváří v tváří nepřekonal brankáře Olympiakosu. Rozhodčí však stejně odpískali ofsajd.

Vše o Plzni čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud