7. srpna 2019 • 22:06

Soupeř Slavie pro play off o Ligu mistrů? Celtic uhrál v Kluži remízu 1:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj bez české účasti, ovšem s velkým českým zájmem. Dvojzápas 3. předkola Ligy mistrů mezi rumunskou Kluží a skotským Celtikem rozhodne o soupeři pražské Slavie v play off o milionářskou soutěž. Po prvním utkání se situace přiliš nevyjasnila, protože duel v Rumunsku skončil 1:1. Na trefu domácího Rondona z 28. minuty stihl ještě do poločasu zareagovat záložník zelenobílé party z Glasgow James Forrest.



Kluž se ujala vedení po rychlém protiútoku, který mezi nohy brankáře Baina zakončil venezuelský útočník Rondon. Hosté srovnali díky přízemní střele záložníka Forresta. Kluž nebo Celtic vyzvou doma Slavii v úterý 20. srpna a o osm dnů později se představí v Edenu.

Blízko postupu do další fáze soutěže je přemožitel Plzně z 2. předkola Olympiakos Pireus, který na hřišti istanbulského Basaksehiru zvítězil 1:0. Triumf Řeků zařídil v 53. minutě hlavičkou útočník Masuras.

Turecké mužstvo hrálo od 80. minuty bez vyloučeného záložníka Kahveciho, přesto však v závěru mohlo srovnat. Střídající Bruno zahrál v nastavení v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Kapitán Višča však na gólmana Saa nevyzrál.

Stejným poměrem jako Olympiakos uspělo i Porto v Krasnodaru. V předposlední minutě základní hrací doby se z přímého volného kopu trefil záložník Oliveira. Venku vyhrály také LASK Linec, který zdolal Basilej 2:1, a Rosenborg Trondheim, jenž si z Mariboru odvezl triumf 3:1. Odvety se hrají příští týden.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Kluž - Celtic Glasgow 1:1 (1:1),
Maribor - Rosenborg Trondheim 1:3 (0:0)

Nemistrovská část:

Krasnodar - FC Porto 0:1 (0:0),
Basaksehir Istanbul - Olympiakos Pireus 0:1 (0:0),
FC Basilej - LASK Linec 1:2 (0:0).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud