15. srpna 2019 • 15:55

Deliho vzkaz pro kamaráda (†33) při zápasu: Odpočívej v pokoji! O koho šlo?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okamžitě si v Belgii začal dělat jméno. V úterý se Simon Deli dokonce blýskl důležitým gólem do sítě Dynama Kyjev v odvetě 3. předkola Ligy mistrů. Tamní média si všimla také oslavy, kterou sedmadvacetiletý stoper po postupu svých Brugg věnoval zesnulému kamarádovi. O koho šlo?




Deli po přestupu ze Slavie v Bruggách hned naskočil do základní sestavy, kouč Philippe Clement na něm chce hodně stavět. Důkaz? V pěti soutěžních zápasech zatím africký obránce nevynechal jedinou minutu.

A jeho celek v úvodu nové sezony šlape. V belgické lize Bruggy jako jediný tým ještě neztratily ani bod, postupem přes Dynamo Kyjev v předkole Champions League zase získaly jistotu podzimní účasti ve skupinové fázi evropských pohárů.

Deli v úterní odvetě na Ukrajině prudkou hlavičkou vyrovnal na 1:1, zápas nakonec dospěl k divoké remíze 3:3. Ta Bruggám vzhledem k domácí výhře 1:0 stačila k postupu. A pro Deliho šlo o emotivní moment.

Po utkání si při oslavách s fanoušky oblékl rozlišovák se vzkazem: „Odpočívej v pokoji, Daishi.“ Komu byla zpráva věnovaná? Deli to pro belgická média vysvětlil.

„Chtěl jsem uctít památku jednoho mého kamaráda, který v neděli zahynul. Jde o DJ Arafata, známého umělce v Pobřeží Slonoviny. Zemřel po nehodě na motorce v Abidjanu,“ řekl Deli na adresu hudebníka, jenž se dožil třiatřiceti let.

Právě z největšího města své země fotbalista pochází a tragédie ho hodně zasáhla. „V pondělí jsem hodně plakal. Tímhle gólem a postupem Bůh asi chtěl mé slzy zastavit,“ dodal klíčový muž slávistické obrany z minulé ligové sezony.

Podle belgického serveru walfoot.be si Deli z Kyjeva odvezl lehké zranění, cestou z Ukrajiny prý musel intenzivně ledovat pravý kotník. Ohrožený tak je jeho start v pátečním ligovém duelu s Eupenem, pro zápas play off Ligy mistrů v Linzu by však příští týden už měl být připravený.

Simon Deli po utkání v Kyjevě uctil památku zesnulého kamaráda
Simon Deli po utkání v Kyjevě uctil památku zesnulého kamaráda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud