Jan Malý
Premium
2. října 2019 • 11:53

Olayinka: střelec, dříč i plašan. Někdy ho chceme zabít, přiznal Trpišovský

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá zatím své nejlepší období ve Slavii. Záložník Peter Olayinka se v posledních týdnech rozehrál, dává klíčové branky nebo se na nich podílí. Vyrostl v důležitého člena základní sestavy. Je to dříč, který se umí obětovat pro tým, ale taky trochu plašan, jenž se někdy chová zbrkle. Napoprvé se v Lize mistrů trefil na San Siru proti Interu Milán. Co předvede dnes v kulisách honosné soutěže proti Borussii Dortmund?



Utkání Slavia - Dortmund na O2 TV Sport
Předzápasový program začne již v 18.00 hodin, Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Luboše Kozla a Tomáše Ujfalušiho. Přímo na stadionu v Edenu bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s Vladimírem Šmicrem, dorazí i hokejisté Chicaga David Kämpf a Dominik Kubalík a před zápasem také zpěvák Richard Krajčo. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Tomáš Radotínský. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

V září zářil. Dotlačil míč do odkryté brány v Opavě, pohotovou dorážkou zúročil parádní práci celého týmu na Interu Milán, nekompromisní ranou ztrestal Mladou Boleslav. V derby na Spartě šťastně nasměroval balon do sítě o Michala Sáčka a pak asistoval u gólového lobu Lukáše Masopusta. Slávistický křídelník Peter Olayinka se chlubí slušnou fazonou. Ta neunikla ani trenérovi nigerijské reprezentace Gernotu Rohrovi, který ho povolal pro přátelský zápas s Brazílií.

Olayinka by ani dnes neměl chybět v základní sestavě „sešívaných“ ve druhém díle základní skupiny Ligy mistrů proti Dortmundu. Bude moct opět ukázat, že je s nároky trenéra Jindřicha Trpišovského srozuměný, že v Edenu zažívá své nejlepší období po svém příchodu loni v létě, a že 3,2 milionu eur (83 milionů korun) nebylo neadekvátní investicí, jak se o tom nejednou debatovalo. Daří se mu, rozkvetl, ale i tak ho někdy sráží chování v koncovce nebo občas až šílené přihrávky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud