16. října 2019 • 20:38

Lekce pro slávistky. V osmifinále Ligy mistryň dostaly od Arsenalu bůra

Autor: ČTK, isport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie prohrály v úvodním utkání osmifinále Ligy mistryň s Arsenalem doma vysoko 2:5 a před venkovní odvetou ztratily reálné šance na postup. Úvodní čtyři góly dala v Edenu stříbrná medailistka z letošního mistrovství světa nizozemská útočnice Vivianne Miedemaová, za domácí snížily Kateřina Svitková a Mia Perssonová.



V Edenu bylo od úvodních minut jasné, že Arsenal bude nad síly slávistek. Úřadující anglický šampion naprosto ovládal hru a už během první půle třemi trefami rozhodl. K nezastavení byla hlavně Miedemaová, které k jedné brance pomohla promáchnutím chybující gólmanka Lukášová.

Třiadvacetiletá nizozemská útočnice po pauze po vyšachování obrany přidala čtvrtý gól a poté se z penalty prosadila Littleová. Pražanky ale v druhé půli výrazně přidaly a nakonec se dočkaly i dvou branek.

Nejprve se v 70. minutě zblízka trefila po centru Svitková a dvě minuty před koncem uzavřela skóre Perssonová. Osmifinálová odveta v Anglii se bude hrát za dva týdny.

„Chtěli jsme do zápasu vstoupit trochu jinak, ale byl na nás vidět obrovský respekt. Dva góly jsme jim nabídli, poločas byl 0:3. Za stavu 0:5 to z nás spadlo a hráli jsme to, co jsme chtěli hrát od první minuty. Co nejvíc jim to znepříjemňovat, dostupovat je a bylo vidět, že i takový tým s tím měl problémy,“ řekl novinářům slávistický trenér Michal Kolomazník.

Osmifinálová odveta v Anglii se bude hrát za dva týdny. „Jejich podmínky se nedají srovnávat s našimi. Jsou to všechno profesionálky, my máme v týmu holky, které chodí do práce a do školy. Nebudeme si nic nalhávat, postup je asi pryč. Chceme se v odvetě prezentovat lepším způsobem od první minuty, hrát to, co jsme hráli posledních 30 minut,“ dodal Kolomazník.

Arsenal v sezoně 2006/07 celou soutěž vyhrál, Liga mistryň se ale tehdy ještě hrála pod jiným názvem. Slávistickým maximem je čtvrtfinále, kam Pražanky v minulé sezoně došly podruhé za sebou a celkově potřetí.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Arsenal 2:5 (0:3)

Branky: 70. Svitková, 88. Perssonová - 24., 26., 39. a 52. Miedemaová, 58. Littleová z pen.

Sestava Slavie: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Svitková, Perssonová - Divišová, Černá (77. Veselá), Szewieczková (60. Khýrová). Trenér: Kolomazník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud