24. října 2019 • 12:00

Hrdina Bořil zloktoval Messiho. Smolíček, měl to vědět, culil se střelec

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O jeho „kladenském nártu“ se bude ještě dlouho mluvit, hrdina Slavie Jan Bořil ale mohl chvíli po své vyrovnávací trefě proti Barceloně hřiště také rychle opustit. U postranní čáry si totiž počíhal na Lionela Messiho a po odehrání míče ho počastoval loktem do břicha... Od rozhodčího nakonec ale viděl žlutou kartu a po zápase se tak mohl culit do kamery O2 TV Sport: „Se mnou to vždycky bolí...“



Náběh do vápna, zkrocení míče a rána mezi dvěma soupeři, na kterou neměl brankář Barcelony Marc-André ter Stegen nejmenší nárok. Nekompromisní bodlo Jana Bořila, jímž v 50. minutě srovnal stav na 1:1, způsobilo erupci nadšení, která málem zbořila Eden.

O čtvrt hodiny později burácela slávistická aréna pískotem na ležícího Lionela Messiho a následně na rozhodčího Bobbyho Maddena, který právě Bořilovi ukázal žlutou kartu. Jak ale ukazují opakované záběry, slávistický hrdina mohl být rád, že se nepakoval ze hřiště po přísnějším trestu.

SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec Olayinky
Video se připravuje ...

Když totiž nechával odražený míč doputovat vzduchem do autu, šikovně si počkal na dobíhajícího Argentince a nekompromisně mu poslal loket někam na solar. Bořil se pak Messimu sice poplácáním omluvil, ale nějakou záludnost odmítal.

„Já si myslel, že jsem mu nedal, a teď mi všichni říkali, že jsem mu dal, tak za to se mu omlouvám,“ vykládal v televizním rozhovoru bezprostředně po zápase s tím, že mu hvězda soupeře za loket vyčinila.

„Ale se mnou to vždycky bolí, takže jestli se na mě nepodíval, jak hraju, tak měl smolíčka,“ uculoval se Bořil do kamery. „Trošku ho to bolelo, ale to je fotbal...“ dodal pobaveně muž, který v souboji s věhlasným soupeřem sahal po nesmrtelnosti. Všechny body si ale po výhře 2:1 nakonec odvezla právě Messiho parta...

Liga mistrů opět posunula rekord ve sledovanosti
Ve středu večer si pustilo O2 TV téměř 700 tisíc diváků Televize O2 TV hlásí další překonání diváckého rekordu. Stalo se tak ve středu večer v čase od 20:00 do 23:00, kdy ve špičce dosáhla sledovanost O2 TV 690 480 diváků. K dosažení této hranice výrazně pomohl očekáváný duel pražské Slavie proti Barceloně, který odvysílaly v přímém přenosu stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Dosavadní rekord z 3. října, kdy se také hrála Liga mistrů s účastí Slavie, tak byl překonán o více než 200 tisíc.

Jan Bořil se pořádně loktem opřel do Lionela Messiho. Viděl za to jen žlutou kartu...
Jan Bořil se pořádně loktem opřel do Lionela Messiho. Viděl za to jen žlutou kartu...

Góly

Domácí: 50. Bořil

Hosté: 3. Messi, 57. Olayinka (vl.)

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) – Olayinka.

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (84. Rakitić), Busquets (78. Arturo Vidal), F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (69. O. Dembèlé).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Tecl, Škoda, Van Buren, Frydrych

Hosté: Neto, Todibo, Dembèlé, Firpo, Fati, Rakitić, Vidal

Karty

Domácí: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík

Hosté: Alba, O. Dembèlé

Rozhodčí

Madden – Stewart, Roome – Clancy (všichni SCO)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud