Jonáš Bartoš
24. října 2019 • 10:27

Emoce i slzy v Edenu: Fanoušci chtěli Trpišovského, Messi se vypařil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně zklamání z výsledku, na druhé pýcha na velký výkon proti slavnému klubu. Fotbalisté Slavie ve středu večer smutně rozdýchávali fakt, že po statečné bitvě s Barcelonou jim v bitvě Ligy mistrů zůstaly opět prázdné ruce po prohře 1:2. Zaplněný Eden přesto výtečnou partii ocenil velkým potleskem. Na tradiční děkovačku si kotel na Tribuně Sever vyžádal realizační tým včetně trenéra Jindřicha Trpišovského, u některých hráčů bylo patrné ohromné zklamání. Vladimír Coufal neudržel slzy, smutní byli i ostatní. Na druhé straně Messi ani Suárez nešli podat soupeři ruce a po konci utkání okamžitě zmizeli do šatny.



Slávisté věděli, že se světovým týmem odehráli výtečnou partii. Vyjma prvních dvaceti minut, kdy šla Barcelona rychle do vedení a domácím trvalo, než ztratili respekt ze slavných jmen, podali výkon hodný velkého evropského mužstva.

Zejména v závěru utkání Barcelonu přišpendlili na vápno, vytvořili si hodně slušných šancí. Barcelona ale nakonec získala to, pro co přijela. Udržela vedení 2:1, domácí hráči po závěrečném hvizdu popadali vyčerpáním a zklamáním na trávník. Vladimír Coufal brečel jak želva, tak ho těsná prohra se španělským gigantem zdrtila.

"I když je to prohra a bez bodu, tak náš výkon postupem času furt gradoval. Na konci jsme měli spoustu situací, které mohli skončit gólem. Barcelona musela situace řešit. Prostě skvělý výkon, jen škoda, že jsme prohráli takovým gólem. De facto jsme si dali dva vlastňáky. Bohužel prohrajete souhrou okolností, nešťastným gólem ze standardky," mrzelo trenéra Trpišovského.

Publikum ale enormní snahu a výkon proti světovému mužstvu ocenilo. Na závěrečnou děkovačku si vyžádalo k hráčům i slávistického kouče spolu s realizačním týmem. Trpišovský za ohromnou podporu smekl před diváky svou kšiltovku. "Fanoušci nás hnali, to byl náš motor," ocenil kapitán Tomáš Souček.

Bořil o gólu i zákroku na Messiho: Omlouvám se, ale měl si zjistit, jak hraju
Video se připravuje ...

Rozpačitý dojem z hvězd

Slávisté mohou být pyšní i na to, že hvězdy Barcelony měly plno práce s tím, aby hubený náskok udržely. Patrné na nich bylo naštvání z herního projevu, kterým se v Edenu prezentovali. Lionel Messi a Luis Suárez, místo aby šli pozdravit protihráče a poděkovat vlastním fanouškům, okamžitě po skončení utkání zmizeli v šatně.

"Překvapilo mě, že hned odešli. Zarazilo mě, že si s námi pořádně nepodali ruku. Nečekal jsem to od nich," přiznal Jan Bořil. „Nezískal jsem dres nikoho, nejsem typ, který by chodil za hráči. Spíš když někdo přijde za mnou, tak si s ním dres vyměním,“ dodal směrem k lovení vzácných suvenýrů.

Barcelona svým výkonem jen podtrhla celkový dojem z výjezdu do Prahy. Už při příjezdu k hotelu den před utkáním hráči nedali podpisy nikomu z fanoušků, kteří na ně čekali. Po zápase někteří ani nepodali slávistům ruku, v garážích v Edenu místo rozhovorů s novináři okamžitě zapluli do autobusu. Řada z nich neprošla mixzónou, kterou přitom mají od UEFA všichni hráči povinnou.

Autogramů a několika fotografií se příznivci Barcelony dočkali až na letišti před odletem, kde se někteří hráči u čekajících příznivců přeci jen zastavili. Přesto byl dojem ze slavné výpravy rozoporuplný...

SESTŘIH: Slavia - Barcelona 1:2. Prohra po boji, rozhodl nešťastný vlastenec Olayinky
Video se připravuje ...

Liga mistrů opět posunula rekord ve sledovanosti
Televize O2 TV hlásí další překonání diváckého rekordu. Stalo se tak ve středu večer v čase od 20:00 do 23:00, kdy ve špičce dosáhla sledovanost O2 TV 690 480 diváků. K dosažení této hranice výrazně pomohl očekáváný duel pražské Slavie proti Barceloně, který odvysílaly v přímém přenosu stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Dosavadní rekord z 3. října, kdy se také hrála Liga mistrů s účastí Slavie, tak byl překonán o více než 200 tisíc.

Brankář Slavie Kolář: Jak viděl inkasované góly od Barcelony
Video se připravuje ...

Souček patří mezi nejlepší v Evropě. Takový hráč se rodí jednou za 10 let, chválí Trpišovský
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

PRVNÍ DOJMY: Extáze v Edenu. Slávisté i v nejhorší půlhodině v LM tlačili Barcelonu ke zdi
Video se připravuje ...

Vémola na Slavii prozradil: jaký je fotbalista a co jeho plány s Edenem
Video se připravuje ...

Slavia se valila jako lavina, museli jsme trpět, nešetřil chválou trenér Barcelony Valverde
Video se připravuje ...

Souček patří mezi nejlepší v Evropě. Takový hráč se rodí jednou za 10 let, chválí Trpišovský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud