Jan Malý
5. listopadu 2019 • 12:55

Slavia je v říši fotbalu, Barcelona jím dýchá: vitráž v kostele i fanshop Realu

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Slavia při dnešním zápase Ligy mistrů zažije fotbalové šílenství. Vždyť Barcelona, to je skoro synonymum pro fotbal. Nejpopulárnější sport na světě vám v pyšném katalánském městě něco připomene skoro na každém kroku. Všudypřítomné dresy Lionela Messiho čouhající snad z každého druhého obchodu se suvenýry, mraky fotbalových hřišť a plácků nebo vitráž v kostele.



Utkání Barcelona - Slavia na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje v 18:00, moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty vítěze LM Vladimíra Šmicera a Marka Jankulovského. Přímo na slavném Camp Nou v Barceloně pak Petr Svěcený bude rozebírat aktuální dění třeba s Tomášem Ujfalušim, ve vysílání se objeví i slavní fanoušci jako kardiochirurg Jan Pirk či Zuzana Hejnová. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Všechny přenosy z LM na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack. Více zde »

Moc fotbalu je v Barceloně tak velká, že tu jsou i oficiální fanshopy Realu Madrid, úhlavního soka hrdého katalánského klubu. Když jdete po hlavní barcelonské turistické třídě La Rambla, narazíte na obchody dvou španělských rivalů prakticky vedle sebe.

Jinak tu samozřejmě vládne červenomodrá barva místního FC. Pouto jednoho z nejslavnějších a nejoblíbenějších klubů na světě se svým městem je silné. Klubový znak například najdete ve vitráži krásného gotického kostela Santa María del Mar. Jak se mezi náboženské motivy dostal? Kostel v roce 1936 vyhořel a nebyly prostředky na jeho renovaci. FC Barcelona významně finančně pomohla a na oplátku žádala onu vitráž s klubovým znakem. Najdete ji vlevo nahoře vedle oltáře.

V kostele Santa María del Mar najdete i vitráž s barcelonským logem
V kostele Santa María del Mar najdete i vitráž s barcelonským logem

V Barceloně najdete i mnoho fotbalových hřišť všeho druhu. Ta hlavní jsou ale střežena. Když přijedete k tréninkovému centru Barcelony, pojmenovaném po otci zakladateli Joanu Gamperovi, moc toho neuvidíte. Devět tréninkových hřišť, další objekty, budovy a vymoženosti v komplexu jsou světu prakticky skryty za zdmi a ploty, které veliký areál chrání.

Chloubou celé Barcelony je pak magický stadion Camp Nou, s kapacitou téměř sto tisíc největší v Evropě. Kolos, který každého pohltí svou obrovitostí a láká turisty víc než cokoliv jiného. Dnes se na tomhle mytickém jevišti představí Slavia.

Nejnovější vydání časopisu Sport Góóól objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer radí Slavii, jak zaskočit Barcelonu: Nebuďte stateční!
Video se připravuje ...

Slávisté se připravují na odvetu s Barcelonou, na Camp Nou už trénovali
Video se připravuje ...

iSport podcast: Takács zaujal proti Baníku. Slavia může Barcelonu zaskočit i na Nou Campu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud