28. listopadu 2019 • 17:30

Slavia se omlouvá Lukakovi. Projevy rasismu odsuzujeme, vzkázala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Interu Milán Romelu Lukaku tvrdí, že ve středečním zápase 5. kola Ligy mistrů na stadionu Slavie čelil rasistickým urážkám ze strany diváků. Belgický fotbalista, jehož tým v Edenu zvítězil 3:1, vyzval Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby situaci začala řešit. Slavia se omluvila a rasismus odsoudila, podle pražského klubu šlo o projev několika jednotlivců.



Lukaku měl významný podíl na výhře Interu. Jeden gól vstřelil sám a další dva připravil pro ofenzivního kolegu Lautara Martíneze. Radost z dobrého výkonu mu ale částečně zkazilo chování některých fanoušků.

"V zápase se mi to stalo dvakrát. Není správné, aby to lidé dělali. Žijeme v roce 2019 a v týmech je hodně hráčů různých národností. A když na stadiony přijdou lidé, kteří se chovají takhle špatně, není to dobrý příklad pro děti. Doufám, že s tím UEFA něco udělá," řekl Lukaku brazilské televizi Esporte Interativo.

Lukaku se ve 35. minutě při oslavě druhého gólu, který nakonec neplatil po opravném verdiktu videorozhodčího, otočil směrem k tribunám a přiložil si ukazováček k uchu na znamení, že nadávky slyší. "Celý stadion to dělal, když Lautaro vstřelil první gól," prohlásil šestadvacetiletý belgický reprezentant.

Slavia se Lukakuovi i celému Interu omluvila. "Veškeré projevy rasismu či xenofobie důrazně odsuzujeme, platilo to v minulosti, platí to dnes a bude to platit i do budoucna. Za nenávistný projev několika jednotlivců se omlouváme jak dotčeným hráčům, soupeři, ale i ostatním fanouškům. Toto chování se absolutně neslučuje s hodnotami našeho klubu a ani se základy lidské slušnosti," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

SESTŘIH LM: Slavia - Inter 1:3. Pražany podržel ve hře VAR, hosté trestali v závěru
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud