16. prosince 2019 • 12:20

Osmifinále LM: Souboje gigantů, Real vyzve City. Schick proti Tottenhamu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci trofeje fotbalisté Liverpoolu se v osmifinále Ligy mistrů utkají s Atléticem Madrid. Jediný zbylý český hráč v soutěži útočník Patrik Schick narazí s Lipskem na finalistu minulé sezony Tottenham. V souboji dvou gigantů Real Madrid vyzve Manchester City a Chelsea v repríze finále z roku 2012 narazí na Bayern Mnichov.



Další dvojice tvoří Dortmund a Paris St. Germain, Bergamo s Valencií, Lyon s Juventusem Turín a Neapol s Barcelonou. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. První zápasy se budou hrát 18., 19., 25. a 26. února, odvety jsou na programu 10., 11., 17. a 18. března.

Do osmifinále postoupili pouze zástupci pěti nejvyspělejších lig v Evropě - anglické, španělské, německé, italské a francouzské. Finále Ligy mistrů se bude hrát 30. května v Istanbulu.

Los osmifinále Ligy mistrů (první zápasy 18., 19., 25. a 26. února, odvety 10., 11., 17. a 18. března):

Dortmund - PSG
Real Madrid - Manchester City
Atalanta - Valencia
Atlético - Liverpool
Chelsea - Bayern
Lyon - Juventus
Tottenham - Lipsko
Neapol - Barcelona

Jediný český zástupce v této sezoně Ligy mistrů Slavia Praha obsadila v základní skupině poslední místo s bilancí dvou remíz a čtyř porážek a nepostoupila. Červenobílí nedosáhli ani na jarní vyřazovací fázi Evropské ligy, kam se přesunul třetí tým tabulky.

Liverpool bude na jaře jako druhý tým v současném formátu soutěže po Realu Madrid usilovat o obhajobu. Suverénní lídr anglické ligy má s Atléticem v soutěžích UEFA vyrovnanou bilanci, ve čtyřech utkáních si připsal jednu výhru, dvě remízy a jednu porážku. Liverpool se vrátí na stadion, kde v červnu vyhrál finále.

"Je to zajímavý los, před losem jsem si dokonce myslel, že dostaneme jeden z madridských klubů. Je to těžký soupeř, ale když se podíváte na ten los, je tam čtyři až pět potenciálních finálových dvojic," řekl kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

"Madrid je místo, na které máme fantastické vzpomínky. Ale tentokrát bude hrát Atlético doma. Myslím, že ve finále jsme měli domácí šatnu. Možná se v Atléticu zeptáme, zda bychom ji nemohli mít znovu," vtipkoval Klopp.

Schick s Lipskem narazí na lepšící se Tottenham, který se po příchodu portugalského trenéra Josého Mourinha postupně zvedá. Český reprezentant začal v německém celku po zranění nastupovat v základní sestavě.

"Tottenham je úžasný. Je to top tým v Evropě, v nádherném městě, s fantastickým stadionem a se světovými hvězdami, které mají plno zkušeností. Strašně se těšíme," uvedl kouč Lipska Julian Nagelsmann.

Chelsea si v souboji s Bayernem Mnichov, který jako jediný neztratil v základní skupině ani bod, oživí vzpomínky na vítězné finále z roku 2012. Hlavní hvězdou tehdy byl nynější člen vedení "Blues" a někdejší český gólman Petr Čech, jenž Londýňanům vychytal penaltový rozstřel.

"Sledovali jsme los společně s celým týmem a do Londýna se těšíme. Samozřejmě si vzpomenete na finále 2012. Chelsea je nebezpečný tým, který musíme brát vážně. Abychom postoupili dál, musíme podat naprosto koncentrovaný výkon," řekl brankář Bayernu Manuel Neuer.

Real Madrid, který opanoval tři z posledních čtyř sezon, dosud ve čtyřech pohárových soubojích s Manchesterem City neprohrál. Stejnou bilanci má proti Lyonu i Juventus Turín, v jehož vedení figuruje bývalý český reprezentační kapitán Pavel Nedvěd.

"Nemůžeme si stěžovat i vzhledem k tomu, že jsme vloni dostali Atlético. Ale pokud nejste v únoru a v březnu ve formě, těžko něco můžete uhrát. Prognózy hovoří pro nás, ale to se nepočítá. Počítá se jen momentální forma," uvedl pro uefa.com Nedvěd.

Vítěz "slávistické" základní skupiny Barcelona narazí na Neapol, která kvůli trápení v domácí soutěži po postupu propustila kouče Carla Ancelottiho a angažovala Gennara Gattusa. "Čeká nás skvělý tým, dva fantastické souboje. Nastoupíme proti Barceloně beze strachu," uvedl Gattuso.

Druhý z přemožitelů Slavie Dortmund vyzve jednoho z hlavních favoritů na celkové vítězství Paris St. Germain. Souboj bude prestižní především pro německého kouče francouzského šampiona Thomase Tuchela, který předtím vedl Borussii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud