Radek Špryňar
19. února 2020 • 22:59

Smůla! Schick rozpoutal peklo a pálil šance. Lipsko přesto vyhrálo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Debut ve vyřazovací fázi Ligy mistrů zvládlo Lipsko na jedničku. V chrámu Tottenhamu bralo výhru 1:0 a má nakročeno do čtvrtfinále. Patrik Schick ani v jedenáctém utkání v prestižní soutěži neskóroval. Třikrát byl velmi blízko, s šancemi ale nenaložil precizně. Přesto odvedl velmi kvalitní práci. Byl aktivní a nebezpečný. Odveta se hraje za dva týdny na půdě německého klubu.



Před utkáním Timo Werner zaujal myšlenkou, že hráči Tottenhamu ani netuší, co je Lipsko zač. A že doufá, že po zápase už to vědět budou. Úkol splněn! Největší hvězda Roten Bullen, kterou by rády přetáhly na anglické nebe věhlasné značky z Premier League, byla symbolem skvělého výkonu mladé talentované jednotky.

Fotbalové Česko může hřát, že Patrik Schick si s Wernerem nezadal. Předvedl skvělý výkon, jemuž chyběl pouze gól. Čtyřiadvacetiletý útočník přesto stále čeká na svoji první branku v Lize mistrů. Neskóroval ani v jedenáctém zápase.

Ale po pořádku. Nástup do arény mělo Lipsko doslova brutální. Pravé peklo rozpoutal právě vytáhlý Čech. Po sedmadvaceti vteřinách hry si hodil míč z levé na pravou a slabší nohou z osmnácti metrů jen o kousek netrefil správný prostor. Krátce poté trefil Angelino tyč a proti Wernerovi musel vytáhnout pohotový zákrok Hugo Lloris. To vše se odehrálo za neuvěřitelných devadesát vteřin.

SESTŘIH LM: Tottenham - Lipsko 0:1. Schick zahodil šance, rozhodl Werner
Video se připravuje ...

Zpátky k Schickovi. Byl aktivní v nábězích i v presinku, kombinačně na výši, nebezpečný v boxu uvnitř šestnáctky. Po devíti minutách pálil zase, jindy vyskočil na rohový kop a hlavou poslal míč jen o centimetry vedle. Zamířit k tyči, neměl Lloris nárok…

Před poločasem ukázal vytříbený cit pro výstavbu dramatické scény. Zády k brance si perfektně pokryl míč, v ideální chvíli ho přiťukl Christopherovi Nkunkuovi a za vteřinu už Werner tiskl dlaně k tváři po zavražděné tutovce.  

Byť gólman Peter Gulácsi musel na čáře předvést dva super zákroky, Lipsko bylo po většinu zápasu ve všech herních dovednostech výrazně lepší. I díky Schickovi, jenž stál u zrodu jediné gólové akce zápasu. Po faulu na něj dostalo Lipsko výhodu, Konrad Laimer byl faulován uvnitř pokutového území a z penalty nezaváhal Werner.

Krátce po hodině mohl reprezentační útočník střeleckou smůlu prolomit, ale Llorise v ideální střelecké nepropálil. I tak podal jeden z nejlepších výkonů od příchodu do Lipska a je evidentní, že už definitivně splynul s mužstvem Juliana Nagelsmanna. V 77. minutě bojiště opustil.

Ani závěrečný mohutný tlak Tottenhamu skóre nezměnil, Lipsko má před domácí odvetou zaděláno na postup do čtvrtfinále.

Góly

Domácí:

Hosté: 58. Werner

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, B. Davies – G. Fernandes (65. Lamela), Winks – Lo Celso, Alli (64. NDombèlé), Bergwijn – Lucas Moura.

Hosté: Gulácsi – Klostermann, Ampadu, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer (C), Laimer (83. Forsberg), Angeliño – Nkunku (74. Haidara), Schick (77. Y. Poulsen), Werner.

Náhradníci

Domácí: Gazzaniga, Vertonghen, Lamela, Dier, NDombèlé, Skipp, Tanganga

Hosté: Mvogo, Haidara, Poulsen, Forsberg, Lookman, Wolf, Olmo

Karty

Domácí: Lo Celso, B. Davies, Lamela

Hosté: Sabitzer, Werner, Nkunku

Rozhodčí

Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (vš. TUR)

Stadion

Tottenham Hotspur Stadium (Londýn)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud