19. února 2020 • 22:54

SESTŘIHY LM: Lipsko se Schickem porazilo Tottenham. Atalanta přejela Valencii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na stadionu Tottenhamu 1:0. Zápas v Londýně rozhodl v 58. minutě proměněnou penaltou Timo Werner. Postupu do čtvrtfinále se výrazně přiblížil nováček soutěže Bergamo, který doma porazil Valencii 4:1 i díky dvěma gólům Hanse Hateboera. Odvety jsou na programu v úterý 10. března.



Lipsko při premiéře ve vyřazovací fázi LM začalo velkým náporem. Schick po 30 vteřinách vystřelil o kousek vedle a ve druhé minutě Angeliňo trefil tyč. Při první velké šanci Tottenhamu zase Bergwijna vychytal gólman Gulácsi.

Hosté byli v prvním poločase nebezpečnější a anglického soupeře, kterému chyběli zranění klíčoví útočníci Kane a Son Hung-min, přestříleli 12:3. Aktivní Schick hlavičkoval těsně mimo, Wernerovu střelu zase vyrazil brankář Lloris.

Německý tým odstartoval i druhou půli aktivně. Laimera v pokutovém území fauloval Davies a nařízenou penaltu v 58. minutě proměnil Werner. Německý reprezentant všech sedm gólů v LM vstřelil venku.

Vzápětí mohl zvýšil Schick, ale z dobré pozice Llorise nepřekonal a dál čeká na premiérovou trefu v Champions League. V 73. minutě se vyznamenal také Gulácsi a Lo Celsův přímý kop vytáhl na tyč. V závěru už Lipsko nadějný výsledek udrželo.

Bergamo na milánském San Siru, kde musí hrát domácí zápasy LM, otevřelo skóre v 16. minutě. Kapitán Gómez v šestnáctce našel Hateboera a nizozemský bek zaznamenal premiérový gól v soutěži. Domácí pak měli štěstí při tyčce Torrese a ve 42. minutě zvýšil Iličič ranou pod břevno.

Atalanta přidala mezi 57. a 62. minutou další dvě branky, o které se postarali Freuler a znovu Hateboer. Po chvilce Valencii trochu vrátil do hry střídající Čeryšev těsně po příchodu na trávník, ale Bergamo už větší drama nepřipustilo.

Z V R P Skóre B

SESTŘIH LM: Tottenham - Lipsko 0:1. Schick zahodil šance, rozhodl Werner
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16. Hateboer, 42. Iličić, 57. Freuler, 62. Hateboer

Hosté: 66. Čeryšev

Sestavy

Domácí: Gollini – Tolói, Palomino, Caldara (75. D. Zapata) – Hateboer, de Roon, Pašalić (90+1. Tameze), Freuler, Gosens – Iličić, A. Gómez (81. Malinovskyj).

Hosté: Doménech – Wass, Mangala, Diakhaby, Gayá – Torres, Parejo, Kondogbia, Soler – Guedes (65. Čeryšev), Gómez (73. Gameiro).

Náhradníci

Domácí: Djimsiti, Castagne, Muriel, Malinovskyj, Sportiello, Zapata, Tameze

Hosté: Cillessen, Correia, Costa, Gameiro, Čeryšev, Sobrino, Gutierréz

Karty

Domácí: Hateboer

Rozhodčí

Stadion

SESTŘIH LM: Atalanta - Valencia 4:1. Za rozjeté Italy zářil Hateboer
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud