7. srpna 2020 • 22:58

SESTŘIHY: Juventusu nepomohly ani dva góly Ronalda, City vyřadilo Real

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu Turín vypadli v Lize mistrů už v osmifinále. Italský šampion v domácí odvetě sice po dvou brankách Cristiana Ronalda porazil Lyon 2:1, ale po výhře 1:0 v úvodním duelu postoupil díky vyššímu počtu gólů venku Olympique. Ve čtvrtfinále se utká s Manchesterem City, který doma zdolal vítěze soutěže z let 2016 až 2018 Real Madrid 2:1. Stejným výsledkem anglický tým zvítězil i v prvním zápase ve Španělsku.



Liga mistrů se hrála poprvé od 11. března a po koronavirové přestávce se vrátila téměř po pěti měsících. Vzhledem k opatřením proti šíření nemoci covid-19 nesmí do hlediště diváci. Zbylé dvě osmifinálové odvety jsou na programu v sobotu, od čtvrtfinále se pak soutěž dohraje turnajovým systémem na jedno utkání na neutrální půdě v Portugalsku.

Juventus musel dotahovat ztrátu z prvního duelu a místo vyrovnání manka rychle inkasoval. Bentancur sice podle opakovaných záběrů zasáhl jako první balon, ale rozhodčí Zwayer nařídil proti domácím penaltu. Depay po vzoru české legendy Antonína Panenky zvolil dloubáček do středu branky a ve 12. minutě poslal Lyon do překvapivého vedení.

Italský mistr rovněž z pokutového kopu ještě do pauzy srovnal. Při Pjaničově standardce škrtnul míč o Depayovu ruku a Ronaldo z další diskutabilní penalty nezaváhal. Brankáře poslal na opačnou stranu.

Po hodině hry portugalský kanonýr otočil stav. Zpoza vápna vyslal tvrdou střelu, která se po teči od gólmana Lopese odrazil do tyče a do sítě. Ronaldo dal 130. branku v Lize mistrů a opět vylepšil svou rekordní bilanci v soutěži. V osmifinále si připsal už 25 tref.

V 76. minutě mohl pětatřicetiletý útočník zkompletoval hattrick a vstřelit postupový gól, hlavou ale zamířil nad. Vzápětí se hosté marně dožadovali další penalty stejně jako na opačné straně domácí.

Závěrečný nápor Juventusu už změnu stavu nepřinesl a Ronaldo tak ani v druhé sezoně po příchodu z Realu "Starou dámu" k vytouženému triumfu v Lize mistrů nedovede. Lyon se stal prvním francouzským celkem, který v soutěžích UEFA vyřadil Juventus, a může se těšit na první čtvrtfinále LM od sezony 2009/10.

Realu kvůli karetnímu trestu scházel kapitán Ramos a jiný stoper Realu Varane Manchesteru už v deváté minutě daroval vedení. O míč ho obral Jesus a Sterling bez problémů otevřel skóre do odkryté branky. V soutěžním utkání se za City trefil posté.

Real v tu chvíli potřeboval vstřelit dva góly, aby dotáhl zápas aspoň k prodloužení. První šanci ještě Benzema neproměnil, ale v 28. minutě po Rodrygově centru už hlavou srovnal.

Hosty pak dvěma zákroky podržel brankář Courtois, jenže v polovině druhého dějství je svou druhou chybou v zápase znovu "potopil" Varane. Jeho malou domů hlavou dostihl Gabriel Jesus a v 68. minutě definitivně rozhodl. Navázal na gól z úvodního vzájemného duelu. Čerstvý španělský šampion tak letos další triumf v Lize mistrů ke svým rekordním 13 prvenstvím nepřidá.

Góly

Domácí: 9. Sterling, 68. Jesus

Hosté: 28. Benzema

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri (89. Otamendi), Gündoğan – Foden (67. B. Silva), Jesus, Sterling (81. D. Silva).

Hosté: Courtois – Carvajal (83. L. Vázquez), Militao, Varane, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić (83. Valverde) – Rodrygo (61. Asensio), Benzema, E. Hazard (83. Jović).

Náhradníci

Domácí: Zinčenko, Stones, Silva, Silva, Otamendi, Mahríz, Harwood-Bellis, García, Doyle, Bravo, Palmer, Bernabé

Hosté: Valverde, Vinícius Júnior, Marcelo, Vázquez, Jović, Fernández, Díaz, Aréola, Isco, Altube, Hernandez, Asensio

Karty

Hosté: Modrić

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

SESTŘIH: Manchester City - Real Madrid 2:1. V hlavní roli Gabriel Jesus. Zidane a spol. končí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43. Ronaldo, 60. Ronaldo

Hosté: 12. Depay

Sestavy

Domácí: Szczęsny – J. Cuadrado (70. Danilo), de Ligt, Bonucci (C), Sandro – Bentancur, Pjanić (60. Ramsey), Rabiot – Bernardeschi (70. Dybala, 84. Olivieri), Higuaín, Ronaldo.

Hosté: A. Lopes – Denayer (61. J. Andersen), Marcelo, Marçal – Dubois (90+1. Tete), Caqueret, Bruno, Aouar (90+1. Mendes), Cornet – Toko Ekambi (67. Reine-Adélaïde), Depay (C) (67. M. Dembélé).

Náhradníci

Domácí: Buffon, Chiellini, Ramsey, Dybala, Danilo, Matuidi, Rugani, Demiral, Muratore, Pinsoglio, Olivieri

Hosté: Tătăruşanu, Andersen, Rafael, Dembélé, Traoré, Mendes, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Tete, Cherki, Diomande, Bard

Karty

Domácí: J. Cuadrado, Bentancur, Sarri

Hosté: Aouar, Dubois, Depay, A. Lopes, Cornet, Caqueret, Marçal

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller (vš. GER).

Stadion

Allianz Stadium, Turín

SESTŘIH: Juventus - Lyon 2:1. Ronaldo dal dva góly, stejně vypadl
Video se připravuje ...

Juventus italským hegemonem. Kdo v Evropě drží rekord v počtu titulů v řadě?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud