24. srpna 2020 • 07:33

Zničený Neymar v slzách. Brazilská hvězda padla na hruď prezidenta

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěrečný hvizd, definitivní konec. Víte, že se zápasem už nic neuděláte. Ztracené finále Ligy mistrů sakra bolí. Neymar moc toužil po svém druhém triumfu v nablýskané soutěži, těsně pod vrcholem ale hvězdy z PSG zastavil rozjetý Bayern. Brazilský útočník byl po nedělní prohře 0:1 zničený a nezadržel slzy. Utěšovali ho soupeři a při předávacím ceremoniálu i samotný prezident pařížského klubu Nasser Al-Khelaifi.



Neymar si dobře pamatuje křepčení z jara 2015. Tehdy ještě v dresu Barcelony společně s Lionelem Messim, Luisem Suárezem a dalšími smetli ve finále Juventus 3:1 a užívali si slastné pocity s ušatým pohárem. To samé toužil zažít znovu, proto prchl do PSG, kde dostal v neděli večer další velkou šanci.

Jenže Bayern si v zajímavém finále vedl lépe a nakonec udržel těsnou výhru 1:0. Neymar dřel jako kůň, jednu ohromnou šanci mu zlikvidoval famózní Neuer. Táhl svůj klub, vymýšlel útočné akce, ale vše marné.

Na konci noci musel sledovat, jak slaví soupeř, zatímco on se svými parťáky kráčel pro stříbrnou medaili. Neymar se po konci utkání rozbrečel, smutné a lesklé oči budou jedním ze symbolů letošního zváštního finále, které se hrálo v Lisabonu před prázdnými tribunami.

„Prohry jsou součástí sportu. Dělali jsme všechno, bojovali až do konce. Děkuji za podporu a náklonnost, kterou jste nám dávali. A gratuluji Bayernu,“ napsal později na Twitter.

Bezprostředně po finále mu ale tekly po tváři slzy, dlouho jej na trávníku utěšoval stoper bavorského šampiona David Alaba. Při medailovém ceremoniálu ho objímal i šéf PSG Nasser Al-Khelaifi, jeden z mužů, který před třemi lety stál za příchodem brazilské hvězdy a nejdražším transferem historie.

Neymar si na další šanci v Lize mistrů bude muset počkat. V PSG má ještě dva roky smlouvu, ale už minulé léto usiloval o návrat do Barcelony. Dokonce se chvíli ocitl mimo mužstvo a ve velké nelibosti pařížských fanoušků. Nicméně v dohrávce sezony působil jako pravý lídr, spolu s Mbappém a Di Maríou vytvořili famózní údernou trojici.

Neymar v sezoně zasažené koronavirem odehrál 27 zápasů, nastřílel 19 gólů a přidal 12 asistencí.

SESTŘIH: PSG - Bayern 0:1. O triumfu v Lize mistrů rozhodl Coman
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud