24. srpna 2020 • 12:39

Oslavy Bayernu! Trenér zrušil večerku, mladíka zaskočil hvězdný krajan

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra fotbalistů Bayernu Mnichov Hanse-Dietera Flicka nadchlo, jakým vývojem německý celek od jeho listopadového nástupu prošel. Bavorský celek porazil v nedělním finále Ligy mistrů Paris St. Germain 1:0 a po zisku ligového titulu a domácího poháru završil treble. Triumf v Lize mistrů se podle něj musí pořádně oslavit, hráčům proto nestanovil večerku. Ti si tak mohli oslavy náramně užít. 



Flick na lavičce Mnichovanů nahradil zkraje listopadu odvolaného Nika Kovače, jemuž dělal asistenta. Chorvatskému kouči se stal osudným bundesligový debakl 1:5 na hřišti Eintrachtu Frankfurt. Šlo o nejvyšší porážku Bayernu za posledních deset let.

Flick měl původně sloužit jen jako dočasné řešení, ale mužstvo se pod jeho vedením výrazně zvedlo. V dubnu se stal natrvalo hlavním trenérem, když s vedením podepsal smlouvu do konce června 2023. Jak Flick probudil Bayern? Proč ho chválí Tvrdík? Více čtěte ZDE>>>

Bayern vyhrál 21 soutěžních zápasů v řadě, což je německý rekord. „Jsem hrdý na tým. Vývoj za posledních deset měsíců byl úžasný. Velký dík patří celému mužstvu,“ citovaly klubové stránky Flicka.

Vítězství v Lize mistrů jeho svěřenci pořádně oslaví. „Nedal jsem týmu večerku. Měli bychom to náležitě oslavit, zasloužíme si to. Musíte si dopřát oslavu, ale nevím, v kolik skončí,“ uvedl pětapadesátiletý Němec.

Nadchlo ho, jak Mnichované proti vyhlášenému útoku PSG v čele s Neymarem a Kylianem Mbappém bránili. „Skvělé bylo to, jak mužstvo hrálo, protože si spousta lidí lámala hlavu, jak bude Bayern proti takovému působivému útoku bránit. V tomto ohledu jsme odvedli skvělou práci. Napříč celým týmem panoval správný přístup, který byla radost vidět,“ řekl Flick.

„Soupeři jsme pořádně ztížili život. Když si uvědomíte, jak jsme v defenzivě pracovali až do 92. minuty, kdy Lewandowski naháněl míč, tak je to neuvěřitelné. Byl to komplexní týmový výkon,“ konstatoval bývalý hráč Bayernu či Kolína nad Rýnem.

Samotní hráči si oslavy náramně užili. Po křepčení na hřišti a v šatně s pohárem a šampaňským se autobusem přesunuli do klubu. Zpívalo se, tančilo, zaznělo i tradiční „We are the champions“ od skupiny Queen. 

Mladý Kanaďan Davies Alphonso Davies objevil po triumfu na svém Instagramu překvapení, začal ho sledovat jeho hvězdný krajan - zpěvák Drake. „Nemůžu tomu uvěřit,“ zíral obránce Bayernu. 

O prvním triumfu Bayernu v Lize mistrů od roku 2013 a celkově šestém v dějinách rozhodl v 59. minutě Kingsley Coman. „Podle mě jsme si zasloužili vyhrát, zejména díky druhé půli. Máme hráče, kteří jsou odhodlaní vítězit, a to jako kouč potřebujete,“ prohlásil Flick, který se jako asistent trenéra Joachima Löwa podílel na triumfu německé reprezentace na mistrovství světa v roce 2014.

Fotbalisté Bayernu oslavují v šatně prvenství v Lize mistrů
Fotbalisté Bayernu oslavují v šatně prvenství v Lize mistrů

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 59. Coman

Sestavy

Domácí: Navas – Kehrer, Silva (C), Kimpembe, Bernat (80. Kurzawa) – A. Herrera (72. Draxler), Marquinhos, Paredes (64. Verratti) – Di María (80. Choupo-Moting), Mbappé, Neymar.

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (25. Süle), Alaba, A. Davies – Th. Alcântara (86. Tolisso), Goretzka – Gnabry (68. Coutinho), T. Müller, Coman (68. Perišić) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Rico, Bulka, Verratti, Choupo-Moting, Icardi, Sarabia, Kurzawa, Diallo, Draxler, Bakker, Gueye, Dagba

Hosté: Ulreich, Hoffmann, Odriozola Arzallus, Süle, Pavard, Martínez, Coutinho, Cuisance, Perišić, Hernández, Tolisso, Zirkzee

Karty

Domácí: Paredes, Neymar, Silva, Kurzawa

Hosté: A. Davies, Gnabry, Süle, T. Müller

Rozhodčí

Orsato – Manganelli, Giallatini

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud