29. září 2020 • 23:05

Lecjaks s Lüftnerem si LM nezahrají, dál jde Olympiakos. Dynamo Kyjev smázlo Gent

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Omonia Nikósie s českými fotbalisty Janem Lecjaksem a Michaelem Lüftnerem se do Ligy mistrů nedostala. Kyperský celek v domácí odvetě 4. předkola remizoval s Olympiakosem Pireus 0:0 a nevymazal dvoubrankovou ztrátu z Řecka. Oba čeští zadáci nastoupili v základní sestavě a odehráli celé utkání.



Gól nepadl ani v Budapešti a to vyneslo postup domácímu Ferencvárosi, který před týdnem remizoval v Norsku s Molde 3:3. Maďarský klub v předchozích kvalifikačních kolech vyřadil Djurgaarden, slavný Celtic Glasgow i Dinamo Záhřeb a po 25 letech postoupil do skupinové fáze Ligy mistrů.

V základní části milionářské soutěže bude hrát také Dynamo Kyjev, které dvakrát porazilo Gent. Před týdnem ukrajinský klub využil v Belgii vyloučení domácího Romana Bezuse a zvítězil 2:1, doma pak vyhrál jednoznačně 3:0. Po rychlém gólu Vitalije Bujalského, který skóroval efektní patičkou, proměnili Uruguayec Carlos de Pena i lucemburský útočník Gerson Rodrigues pokutové kopy.

Play off Ligy mistrů se jako jediné z předkol evropských pohárových soutěží hraje klasicky na dva zápasy doma a venku. Fanoušci na stadiony kvůli koronavirovým omezením nadále nesmějí.

Góly

Domácí: 10. Bujalskyj, 35. Pena, 49. Rodrigues

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buščan – Kędziora, Zabarnyj, Mykolenko, Karavajev – Bujalskyj, Sydorčuk (C), Šaparenko (77. Andrijevskij) – Rodrigues (60. Cyhankov), Suprjaha, De Pena (59. Verbič)

Hosté: Roef – Castro-Montes (65. Botaka), Plastun, Ngadeu-Ngadjui, Fortuna – Owusu (54. Marreh), Dorsch – Bukari, Kleindienst, Niangbo – Depoitre (74. Samoise)

Karty

Hosté: Castro-Montes, Plastun, Fortuna

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz

Stadion

NSC Olimpijskij, Kyjev

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud