Jonáš Bartoš
17. února 2021 • 11:00

Messi: naposledy za Barcelonu? Pro City může být hazard, míní expert

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proměněnou penaltou sice Lionel Messi poslal svůj tým do vedení, následně ale přihlížel katastrofě. Barcelona podlehla v úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů PSG vysoko 1:4 a prakticky přišla o naději na postup. Je možné, že pro legendární desítku šlo o poslední vystoupení ve slavné soutěži na domácím stadionu. „Vypadal úplně bez zájmu,“ prohlásil někdejší ofenzivní hráč Chelsea Joe Cole pro britskou stanici BT Sport.



Ve 27. minutě poslal Messi míč do sítě, Barcelona kráčela po správné cestě. Další minuty úterního šlágru osmifinále Ligy mistrů však znamenaly pro domácí barvy naprostou marnost. PSG především díky drtivým brejkům a hattricku Kyliana Mbappého sfouklo slavný celek 4:1. A do domácí odvety tedy jde v roli jasného kandidáta na postup.

„Byli velmi efektivní, nade všemi čněl Mbappé, i když první poločas byl více vyrovnaný. Vždycky máte šanci v odvetě, ale výsledek 1:4 je opravdu složitý,“ připustil po utkání nizozemský kouč Barcelony Ronald Koeman. „Mohl bych lhát, ale po prohře 1:4 doma je opravdu těžké mít šanci na postup,“ dodal zklamaný trenér.

Zápas na prázdném stadionu poskytl smutnou kulisu pro Lionela Messiho. Je klidně možné, že kapitán Barcelony odehrál v Lize mistrů na domácí půdě za svůj klub poslední zápas. Messimu končí po sezoně kontrakt, mizerné vystoupení celého týmu může podpořit definitivní rozhodnutí k odchodu.

„Messi vypadal úplně bez zájmu. Je opravdu těžké ho jako bývalý hráč kritizovat, protože on je génius a nejlepší fotbalista, kterého jsem kdy viděl hrát. Tenhle večer ale nevypadal, že by byl nějak emociálně vtažený do zápasu,“ pravil Joe Cole, někdejší hráč West Hamu, Chelsea nebo Liverpoolu.

Messi už chtěl odejít v létě. Nakonec se i po nátlaku vedení rozhodl dokončit platný kontrakt a zůstat ještě jednu sezonu. Vztah nejlepšího hráče, který kdy oblékal dres Barcelony, s klubem ovšem vypadá vyčerpaný.

Argentinský šutér proti PSG nezahrál dobře, až příliš času strávil v chůzi. Scházela mu dynamika, drtivé výpady i geniální útočné akce, kterými obvykle sráží konkurenty. Ve třiatřiceti letech ani on nezastaví čas a pro začínající přestavbu Barcelony možná bude prospěšnější, když se klub v létě vydá po nové cestě bez své legendy.

Messimu se nabízí spojení s Pepem Guardiolou v Manchesteru City, k němuž se schylovalo už po minulé sezoně. Nikdo však nedokáže odhadnout, zda stárnoucí hráč ještě dokáže najít sílu a výkonnost, aby uspěl v nejtěžší lize světa.

„Než ho podepíšou, musí si všechno pořádně promyslet. V létě 34letý Messi, pokud bude hrát jako v úterý, je velký hazard. Šel by do týmu, kde si Pep velmi potrpí na energii, entusiasmus a jednotu. Bude pro něj velice těžké uspět v tak velkém klubu. Musí přetočit čas zpátky a hýbat se na hřišti jako před třemi, čtyřmi lety,“ pravil Cole.

Velké problémy musí vyřešit i v Barceloně, kde ve srovnání s evropskou špičkou schytali další tvrdý direkt. Stačí si vpomenout na osm gólů od Bayernu, debakl s Liverpoolem (0:4) nebo proti AS Řím (0:3). „V Barceloně je velký nepořádek, sám netuším, jak to vyřeší. Ale nedokážu si představit, že tam Messi zůstane,“ dodal anglický fotbalový expert.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 27. Messi

Hosté: 32. Mbappé, 65. Mbappé, 70. Kean, 86. Mbappé

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Dest (71. Mingueza), Piqué (79. Puig), Lenglet, Alba – S. Busquets (79. Pjanić) – F. de Jong, Pedri (79. Trincão) – Griezmann (85. Braithwaite), Messi (C), O. Dembèlé.

Hosté: Navas – Florenzi (89. Kehrer), Marquinhos (C), Kimpembe, Kurzawa – Paredes, Gueye (46. A. Herrera) – Kean (85. Danilo Pereira), Verratti (74. Draxler), Mbappé – Icardi.

Náhradníci

Domácí: Neto, Peña, Pjanić, Braithwaite, Puig, Trincão, Fernandes, Firpo, Umtiti, Mingueza

Hosté: Rico, Letellier, Kehrer, Rafinha Alcântara, Diallo, Sarabia, Herrera, Danilo Pereira, Draxler, Bakker, Michut

Karty

Hosté: Gueye

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

SESTŘIH LM: Lipsko - Liverpool 0:2. V Budapešti rozhodly góly Salaha a Maného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud